У захопленому Алчевську росія розпочала чергову хвилю мобілізації

08:51, 13.01.2023
У захопленому Алчевську росія розпочала чергову хвилю мобілізації

На тлі великих втрат, росіяни забирають до армії чоловіків на Донеччині

Росія продовжує мобілізацію чоловіків на тимчасово окупованих територіях Луганщини, щоб поповнити втрати у живій силі. Поранених росіян кладуть у пологові будинки та санаторії регіону

 

Як інформує Україна молода, про це проінформував Генштаб ЗСУ у Фейсбуці. 

 

«Для поповнення втрат у живій силі росіяни не припиняють мобілізацію чоловічого населення на тимчасово окупованій території. Так, в Алчевську відмічено початок чергової хвилі призову, починаючи з 9 січня»,– йдеться у повідомленні.

 

У інформації йдеться про застосування ворогом різного типу провокацій. Зокрема, неподалік Кремінної зафіксовано використання штурмовими загонами військ Росії українського пікселя. Також росіяни можуть планувати операції під "чужим прапором" для дискредитації ЗСУ.

 

«Щоб відрізнити свої підрозділи від українців, вони використовують червоні, білі чи сині стрічки на ногах»,—зазначили у ОВА.

 

Водночас, повідомляється про велику кількість поранених, яких розташовують у всі медустанови та заклади курортного типу області.

 

«Шпитали в Білокуракиному, Старобільську та Новоайдарі переповнені вщент. Як і в Довжанську - у цьому місті через брак ліжко-місць для потреб поранених росіян звільнили пологове відділення, навколишні санаторії вже теж зайняті»,- констатували в ОВА 

 

Як відомо, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 13 січня 2023 року ліквідували близько 114 тисяч 130 російських загарбників, і лише за минулу добу - 740 осіб.

 

Як повідомляла УМ, на окупованій Луганщини загарбники мобілізували більшість місцевих працівників шахт.