Недобиту «херсонську» десантуру кинули на Соледар і Кремінну – британська розвідка

09:11, 12.01.2023
Недобиту «херсонську»  десантуру  кинули на Соледар і Кремінну –  британська розвідка

Російський десант потрапив "із вогня - у полум’я".

Недобитки російських десантників, які відступили від Херсона у листопаді, перекинули на Донбас. Їх використовують у боях під Соледаром та в районі Кремінної.

 

Як інформує УМ, про це 12 січня повідомило Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

 

Як зазначається у зведенні, останні дві доби тривають запеклі бої як у районі міста Соледар на Донеччині, так і на підступах до Кремінної на Луганщині.

 

За даними британської розвідки, з початку січня 2023 року Росія майже напевно виділила частини 76-ї гвардійської повітряно-десантної дивізії ВДВ для посилення лінії фронту в Кремінній після оцінки того, що цей сектор був значно вразливий.

 

До листопада 2022 року Росія задіяла майже всі сили ВДВ як війська для утримання лінії фронту в районі Херсона.

 

Наразі передислоковані на Донбас і південь України командири, ймовірно, "намагаються використовувати ВДВ більшою мірою відповідно до їхньої ймовірної доктринальної ролі щодо елітних сил швидкого реагування", зазначають у Міноборони Британії.

 

Раніше британська розвідка повідомляла , що Росія перекинула основні підрозділи ПДВ із Херсона на Донецький і Луганський фронти на Донбасі. Їх, як і раніше, використовуватимуть на особливо небезпечних ділянках.

 

Як повідомляла УМ, нестача боєприпасів перешкоджатиме здатності російських військ підтримувати наступальні операції на сході України у 2023 році.