Сватове оборонятиме танкова армія рф призначена для захисту Москви – британська розвідка

12:27, 08.12.2022
Сватове оборонятиме танкова армія рф призначена для захисту Москви – британська розвідка

Росіяни мають на меті за будь-яку ціну утримати захоплену частину Луганщини.

У районі Сватового Луганської області російська армія зміцнилася – оборону триматиме розгромлена на Харківщині танкова армія, призначена для захисту Москви.

 

Як інформує УМ, про це 9 грудня повідомило Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

 

Як зазначається у зведенні, підрозділи 1-ї гвардійської танкової армії Росії (1 ГТА) дислоковані вздовж лінії оборони у цьому районі.

 

За даними британської розвідки, елітна 1-а ГТА зазнала тяжких втрат на початку війни, а також числа під час відступу з Харківської області у вересні 2022 року. Зараз вона, ймовірно, частково посилена мобілізованими резервістами, хоча її чисельність залишається значно нижчою за затверджену, що становить понад 25 тисяч осіб.

 

"Зараз Росія завершила майже безперервну систему траншей протягом 60 км між Сватовим і російським кордоном. Однак, попри тривалість цих робіт, глибина укріплень залишається неясною. Ефективність оборонних операцій 1 ГТА та інших формувань багато в чому залежатиме від ступеня підтримки запасних позицій", - зазначають у Міноборони Британії.

 

Нагадаємо, що на Сватівському та Кремінському напрямках ЗСУ просуваються вглиб Луганщини.

 

Тим часом найближчим часом земля на сході України замерзне з настанням сильних морозів, і наступ українських військових пожвавиться. Це має статися найближчим часом. Так вважають в американському Інституті вивчення війни (ISW).

 

Як повідомляла УМ, із Луганщини до Чечні росіяни вивозять дітей на «перевиховання».