Канада надасть Україні додаткову військову допомогу на $34 млн

15:31, 17.11.2022
Канада надасть Україні додаткову військову допомогу на $34 млн

Україна отримає чергову військову допомогу від Канади

Міністерка оборони Канади Аніта Ананд заявила, що їхня країна підтримуватиме украінців в короткостроковій і довгостроковій перспективі та оголосила про новий пакет допомоги для України на 34 млн доларів  та навчальну місію для ЗСУ.

 

Як інформує Україна молода, про це 16 листопада повідомила пресслужба міністерства національної оборони країни.

 

Новий пакет "відповідає нагальним потребам, визначеним Україною", ідеться в повідомленні. Він містить:

 

—приблизно $5 млн на продовження надання супутникових зображень Збройним силам України;

—понад $18 млн на додаткові камери з високою роздільною здатністю для безпілотників;

—до $10 млн на закупівлю додаткового зимового спорядження (портативні обігрівачі, термоковдри і спальні мішки).

 

«Канада непохитна у своєму зобов'язанні допомогти Україні захистити себе від незаконного й невиправданого вторгнення президента Росії Володимира Путіна. Цей пакет закриє невідкладні потреби України, яка успішно звільняє свої території. Військовий внесок Канади, зокрема навчання, обладнання і транспорт, є невіддільною частиною контрнаступу України сьогодні, і ми й далі підтримуватимемо Україну в короткостроковій і довгостроковій перспективі»,– наголосила міністерка оборони Канади Аніта Ананд після сьомого за ідання міжнародної контактної групи з військової допомоги Україні "Рамштайн" 16 листопада.

 

Окрім того, Оттава продовжить навчальну місію для українських військовослужбовців у Великобританії в межах операції UNIFIER до кінця 2023 року, інформує пресслужба. Вонастартувала ще 2015 року, за цей час канадські інструктори навчили понад 34 тис. українців "тактики бою та передових військових навичок".

 

Канада підтримувала Україну як до повномасштабного вторгнення Росії, так і після. Уряд країни ще 23 лютого ввів санкціі проти рф через визнання так званих "ЛНР" і "ДНР", а 25-го —уже за повномасштабне вторгнення. Відтоді Канада регулярно передає Україні озброєння і вводить нові санкції проти РФ та Білорусі.

 

Проєкт бюджету Канади на 2022 рік передбачав виділення Україні 500 млн канадських доларів військової допомоги й 1 млрд канадських доларів кредитів. 

 

Канал СВС зазначив, що Канада практично вичерпала цей пакет військової допомоги, здебільшого через купівлю 39 сучасних бронетранспортерів.

 

14 листопада на саміті G20 на Балі (Індонезія) прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив про надання Україні 500 млн канадських доларів (майже 400 млн доларів) додаткової військової допомоги на військове обладнання для спостереження і зв'язку, пальне та медичні матеріали.

 

В офісі Трюдо повідомили, що загалом цьогоріч Канада виділила Україні 3,4 млрд канадських доларів, із яких 1 млрд – у вигляді військової допомоги.

 

Як повідомляла УМ, кількома днями раніше прем´єр -міністр Канади Джастін Трюдо анонсував про додаткову військову допомогу для України у розмірі 500 млн доларів та пообіцяв запровадити нові санкції проти рф.