У Києві та Харкові збільшили інтервали руху метро, в Черкасах зупинили електротранспорт

11:54, 01.11.2022
У Києві та Харкові збільшили інтервали руху метро, в Черкасах зупинили електротранспорт

У Київському метрополітені з 1 листопада змінені графіки руху поїздів. (facebook.com/kyivmetro)

Нестабільна ситація з електропостаачнням через російські терористичні ракетні обстріли критичної інфраструктури змушують місцеву владу вдаватися до обмежень руху електротранспорту.

 

Зокрема, в Києві та Харкові збільшили інтервали руху потягів метро, а в Черкасах взагалі зупинили весь наземний електротранспорт.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє керівництво міст та комунальних підприємство на місцях.

 

Зокрема, посадовці КМДА Микола Поворозник та Руслан Кандибор інформують, що у Київському метрополітені з 1 листопада змінені графіки руху поїздів: у пікові години інтервали між поїздами становитимуть 4-5 хвилин, а в міжпік 8-10 хвилин.

 

«Фахівці постійно здійснюють моніторинг пасажиропотоків на станціях київського метро. Відповідно до цих показників ми відрегулювали графіки руху і збільшили інтервали між поїздами. Дуже важливо, що такий режим роботи метро дасть змогу більш заощадливо споживати електроенергію. Адже через постійні російські удари по об’єктах критичної інфраструктури країни ситуація з електропостачанням залишається складною.

 

Утім в нашому пріоритеті залишається безпека містян і гостей столиці, тому всі пасажирські зони метрополітену залишаються із належним рівнем освітлення», - наголосив пан Поворозник.

 

Він нагадав, що під час повітряної тривоги рух поїздів наземними ділянками метро призупиняється, а підземні станції працюють як укриття цілодобово.

 

Тоді як КП «Харківський метрополітен» попереджає пасажирів про можливі труднощі через нестабільну ситуацію з електропостачанням.

 

«Рух Холодногірсько-Заводською лінією Харківського метрополітену відновлено. На цей час інтервали руху поїздів лініями метрополітену тимчасово складатимуть 20 хвилин.

 

Також інформуємо, що через нестабільну сітуацію у мережі обленерго можливі тимчасові труднощі з перевезенням пасажирів лініями метрополітену», - йдеться у повідомленні.

 

Пасажирів просять із розумінням ставитися до ситуації.

 

Водночас міська рада Черкас вирішила зупинити рух усього електротранспорту у місті 1 листопада.

 

Зокрема, мер Черкас Анатолій Бондаренко повідомив під час відеозвернення у Facebook:

 

«Прийняли рішення сьогодні зупинити роботу електротранспорту в Черкасах, оскільки вона вимагає велику кількість живлення. Додам, що всі тролейбусні маршрути в нашому місті дублюються автобусними»

 

Мер також додав, що місті відновили водо- і теплопостачання, але ще існує проблема з подачею води на верхні поверхи будинків.

 

За його словами, у місті з 1 листопада застосовуватимуться погодинні графіки відключення електроенергії. Він закликав людей бути готовими до цього і подбати про наявність питної води в домі.

 

Як повідомляла УМ, зранку 31 жовтня росія завдала ракетних ударів по десятках міст України. Протиповітряна оборона України збила 44 із понад пів сотні російських ракет, запущених рф.