Ворог випустив майже 40 снарядів по Дніпропетровщині та обстріляв Харківщину

09:35, 07.10.2022
Ворог випустив майже 40 снарядів по Дніпропетровщині та обстріляв Харківщину

Рашисти продовжують тероризувати мирне населення, наносячи удари по житловим масивам

Цієї ночі російські загарбники шість разів вгатили  по Нікопольському району Дніпропетровської області з реактивних систем залпового вогню та важкої артилерії.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив  голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

 

Вночі у Нікополь прилетіли майже 40 російських снарядів, внаслідок чого у місті пошкоджені кілька багатоповерхівок, більш ніж десять приватних будинків, господарські споруди, підприємство транспортної інфраструктури, газогони та електромережі.

 

У Марганецькій громаді триває обстеження уражених територій. Масштаби руйнувань уточнюються. В інших районах лунала сирена, проте минулося без ворожих ударів і на цю мить спокійно.

 

«Нікопольщина усю ніч здригалася від вибухів…. Російські окупаційні війська шість разів ударили по району з РСЗВ та важкої артилерії. Попередньо, люди не постраждали»,– розповів Валентин Резніченко.

 

Варто зазначити, що станом на початок 226 -ої доби повномасштабного російського вторгнення, воїни ЗСУ відбили атаки російських окупантів в районах населених пунктів Виїмка, Красне, Бахмут, Майорськ, Веселе, Побєда, Невельське, Кам’янка та Тернові Поди.

 

Протягом минулої доби окупанти завдали 8 ракетних та 15 авіаційних ударів, здійснили понад 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Три крилатих ракети Х-22 противника не долетіли до цілей.

 

Від ворожого вогню постраждали об’єкти та цивільне населення більш ніж 25 населених пунктів. Серед інших – Новомихайлівка, Залізничне, Спірне, Давидів Брід, Благодатівка і Мирне. Удари по Харкову, Запоріжжю, Миколаєву та Нікополю зроблено виключно з метою знищення цивільних помешкань та критичної інфраструктури міст.

 

Також ворог вчора близько 18:30 обстріляв  місто Куп'янськ у Харківській області. Після обстрілу зайнялася виробнича будівля. 

 

Про це повідомили у Головному управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області.

 

«Площа пожежі склала 900 квадратних метрів. На місці події працювали два оперативних підрозділи ДСНС. О 20:20 пожежу ліквідували»,— розповіли у ГУ ДСНС у Харківській області.

 

За інформацією голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, виробнича будівля належить меблевому цеху.

 

Усього за добу через обстріли російськими окупантами трапилося п'ять пожеж: дві у Куп'янському районі, дві в Чугуївському та одна пожежа в Ізюмському районі. Крім виробничої будівлі, горіли господарчі споруди, гаражі та складське приміщення.

 

Як повідомляла УМ, вчора  російські окупанти здійснили ракетний удар по Запоріжжю та його передмістю та атакували дронами Дніпропетровщину й Миколаїв.