Велика Британія виділить $2,6 млрд на військову підтримку України

16:09, 20.09.2022
Велика Британія виділить $2,6 млрд на військову підтримку України

Ліз Трасс зазначила, що Британія у 2023 році збереже рівень військової допомоги Україні

Глава британського уряду Ліз Трасс під час поїздки до США зазначила, що її країна планує виділити в 2023 році 2,6 млрд. доларів на військову підтримку України. Зазначимо, що це перша закордонна  поїздка прем´єрки. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє The Guardian.


«Перемоги України останніми тижнями надихають. Знову й знову ці сміливі люди кидали виклик тим, хто сумнівається, і демонстрували, на що вони здатні, коли отримують необхідну їм військову, економічну та політичну підтримку. Моє послання народу України таке: Велика Британія й надалі підтримуватиме вас на кожному етапі шляху. Ваша безпека – наша безпека», — наголосила вона під час поїздки до Нью-Йорка.

 

Окремо під час виступу вона розкритикувала дії рф щодо постачання енергоносіїв європейським країнам.

 

«Перекривши крани газопроводу «Північний потік», президент росії  —Путін прирік мільйони людей у Європі на холоднішу й важчу зиму. Занадто великою кількістю життів — в Україні, Європі та в усьому світі — маніпулює залежність від російської енергії. Нам треба працювати разом, щоб покінчити із цим раз і назавжди», — наголосила Трасс.

 

Очікується, що Трасс скористається поїздкою, щоб наголосити на довгостроковій прихильності Британії до України, а також наголосить на необхідності усунення енергетичної залежності від Росії.

 

Коли прем'єрку запитали, що вона сподівається отримати від зустрічі з президентом США, вона відповіла журналістам: "Питання номер один – це глобальна безпека: переконатися, що ми зможемо колективно впоратися з російською агресією і забезпечити, щоб Україна перемогла, а Путін – ні".

 

Британія вже є другим за величиною військовим донором України, виділивши у 2022 році 2,3 млрд фунтів стерлінгів та надавши сотні ракет, систем ППО та нелетального військового обладнання.

 

Раніше Трасс провела перші телефонні розмови з лідерами Франції та Польщі та домовилася продовжувати підтримку України.

 

Як повідомляла УМ, майже  5 тисяч військових Збройних сил України пройшли навчання  у Великій Британії