В Ізюмі ексгумація триватиме ще два тижні

14:07, 18.09.2022
В Ізюмі ексгумація триватиме ще два тижні

Правоохоронці досліджують одне з місць масових поховань в Ізюмі. (Фото Нацполіції)

На Харківщині в деокупованому ЗСУ Ізюмі продовжується ексгумація тіл загиблих, яка триватиме ще майже два тижні – служби мають інформацію про нові захоронення, їх шукають.

 

Як інформує УМ, про це 18 вересня повідомив мер Ізюма Валерій Марченко в ефірі телемарафону

 

«Працівники всіх служб проводять ексгумацію, викопують похованих. Якщо є можливість, їх ідентифікують, всіх відправляють в Харків для подальших робіт.

 

Ця робота ще буде проводитися майже два тижні, тому що поховань дуже багато. Поки нових не знайшли, але кажуть, що ще є, тому їх шукають», - написав Марченко.

 

За даними мера, в Ізюмі зараз проживають 13-15 тисяч людей, але повертаються багато людей.

 

Водночас Нацполіція повідомляє, що за два дні роботи на місці масового захоронення в Ізюмі правоохоронці ексгумували 59 тіл загиблих
 
"Слідчі продовжують фіксувати наслідки воєнних злочинів росії. До слідчих дій на місці події та забезпечення їх проведення долучено 105 поліцейських, 10 криміналістичних лабораторій, 10 судово-медичних експертів Харківського обласного бюро СМЕ, 80 працівників ДСНС", - йдеться у повідомленні. 
 

16 вересня керівництво Харківської ОВА повідомляло, що серед тіл з масового поховання в Ізюмі Харківської області, які були ексгумовані у п’ятницю, 99% мають ознаки насильницької смерті.

 

У звільненому Ізюмі Харківської області виявлено масове поховання на понад 440 тіл.

 

Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко повідомив, що кількість загиблих в Ізюмі може в рази перевищувати Бучанську трагедію.

 

Президент Володимир Зеленський повідомив про докази злочинів окупантів у звільненому Ізюмі, він також підтвердив, що ООН направляє на Харківщину свою місію.

 

Як повідомляла УМ, Ізюм зазнав більше звірств росіян, ніж Буча.