На Луганщині рашисти зводять укріплення та посилюють перевірки місцевих

11:58, 17.09.2022
На Луганщині рашисти зводять укріплення та посилюють перевірки місцевих

На Луганщині росіяни будують укріплення, а колаборанти «сидять на валізах»

Російські окупанти будують укріплення на Луганщині та готуються до оборони. Водночас в області активізувалися українські партизани, які ріжуть поліцейським машинам колеса.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Телеграмі.

 

«У нас поки що все стабільно, окупанти зариваються посилено, будують укріплювальні споруди. Вони вимикають інтернет, все глушать. Трохи розвинувся активніше партизанський рух, у деяких громадах навіть поліцейським машини ріжуть колеса. Тому зараз посилилися перевірки, зупиняють людей на вулиці, просто можуть перевірити телефони, подивитися, яке там є листування, фотографії. І готуються вони (російські загарбники - ред.) все-таки посилено до того, щоб тримати оборону», - сказав Гайдай.

 

Він нагадав, що на захопленій російськими військами території Луганщини розпочинаються внутрішні розбірки. 

 

«Було знищено генпрокурора так званої «лнр». Але я думаю, що це просто внутрішній конфлікт між ним та гауляйтером Луганської області пасічником», - зазначив начальник ОВА.

 

Гайдай констатував, що на тимчасово окупованій Луганщині паніка давно, і вона розпочалася після харківських подій.

 

«Дуже багато колаборантів уже виїхали, багато хто на низькому старті, тобто зібрано валізи, а в деяких сім'ї вже відправлено до росії. І вони теж чекають і, як тільки зрозуміють, що вже пахне смаженим, одразу стрибають у машини та їдуть у бік росії», - пояснив Гайдай.

 

Але при цьому він додав, що зараз дуже багатьох колаборантів, які пішли на співпрацю з окупантами під час спроби виїзду з території Луганської області, розвернули назад і «вони зараз сидять по якихось селах уздовж російського кордону і чекають на певний момент, щоб все-таки вибратися, тобто їх не випускають».

 

Як раніше заявляв Гайдай, щойно буде команда українських військових, щоб заходити, влада готова налагоджувати життєдіяльність деокупованих населених пунктів і створювати у кожній громаді військову адміністрацію для швидкості ухвалення рішень.

 

Як повідомляла УМ, самопроголошений «генеральний прокурор ЛНР», зрадник Сергій Горенко ліквідований внаслідок вибуху в будівлі в центрі окупованого Луганська у п’ятницю, 16 вересня.

 

Біля будівлі так званої терористичної «генеральної прокуратури» зібралися налякані колаборанти та бойовики