Контрнаступ ЗСУ зірвав псевдореферендуми: політтехнологи повертаються до рф

17:12, 11.09.2022
Контрнаступ ЗСУ зірвав псевдореферендуми: політтехнологи повертаються до рф

Найбільша мрія путіна провести «референдуми» на окупованих територіях України залишиться нездійсненною

У Кремлі через контрнаступ ЗСУ,  поставили на паузу "референдуми" на окупованих територіях. Політтехнологи, які готували «референдуми» у Запорізькій та Харківській областях, поїхали назад до росії.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє видання "Медуза" з посиланням на два джерела. 

 

Влада Росії відклала проведення так званих "референдумів" на окупованих територіях України — у "Л/ДНР", Херсонській, Запорізькій та Харківській областях. Таке рішення пов'язане з успішним контрнаступом українських військових на Харківському напрямку.

 

За інформацією журналістів, пов'язані з Кремлем політтехнологи, які працювали над "референдумами" у Запорізькій та Харківській областях, вже повернулися в Росію. Їм надійшов такий наказ.

Однак у Херсонській області російські політтехнологи поки залишаються.

 

Нагадаємо, 7 вересня у Кремлі заявили про нову дату незаконних голосувань про приєднання окупованих територій України до Росії. У провладній партії "Єдина Росія" вважають, що захід можна провести у день народної єдності РФ — 4 листопада.

 

Водночас глава Криму Сергій Аксьонов вважає, що приєднати захоплені регіони України до РФ можна без референдумів. За його словами, це справа політичної волі.

 

5 вересня голова окупаційної адміністрації Херсонської області Кирило Стремоусов повідомив, що у регіоні взяли паузу з «референдумом» через ситуацію з безпекою.

 

Раніше російські окупанти розраховували провести "голосування" на окупованих територіях України 11 вересня. Однак, через ситуацію на фронті вирішили перенести дату. Російське видання "РБК" писало, що згідно з одним зі сценаріїв, незаконний "референдум" може пройти 4 листопада.

 

Як повідомляла УМ, секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов наголошує, що спроби провести «референдум» на захоплених територіях приречені, оскільки 2022 рік – не 2014. Він констатує, що в Росії немає ресурсів створити навіть видимість проведення так званих "референдумів" на тимчасово окупованих територіях.