ЗСУ впродовж доби відбили десять атак ворога на Донбасі

09:17, 09.08.2022
ЗСУ впродовж доби відбили десять атак ворога на Донбасі

Через примусову мобілізацію шахти на Донбасі на межі закриття

Російські окупанти намагаються штурмувати Луганщину й Донеччину, щоб позбавити змоги Збройні сили України посилити інші напрямки. Минулої доби наші військові відбили 10 спроб ворога штурмувати прикордоння Луганської і Донецької областей. Поблизу восьми населених пунктів намагалася працювати авіація окупанта.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram
 
Росіяни також завдали ракетного удару, здійснили дві спроби танкових атак, уразили населені пункти мінометами.
 
 
За словами Гайдая, ворог застосовує все наявне озброєння, щоб змусити ЗСУ зосередити основні сили на межі Донеччини і Луганщини й не допустити будь-яких маневрів.
 
Тим часом через примусову мобілізацію на межі закриття опинилися шахти Луганщини. 
 
 
Про це повідомляє голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. 
 
Мова йде про підприємства вугільної галузі у містах, захоплених Росією у 2014 році — Сорокине (Краснодон), Ровеньки, Довжанськ (Свердловськ).
 
«
 
Всі знають, що із фронту не повертаються, тому працівники опановують нові спеціальності, працюють за сумісництвом, виходять у додаткові зміни. Майже усіх, кого можна було відправити на фронт із шахт зазначених населених пунктів, вже мобілізували на початку вторгнення. Зараз кожна повістка – ще один крок до повної зупинки підприємств »,– йдеться в повідомленні.
 
Шахтарів ледве вистачає для підтримки життєдіяльності підприємств. Дійшли до того, що почали запрошувати на роботу чоловіків із сусідніх областей РФ. Ситуація наближається до катастрофічної.
 
Як повідомляла УМ, кілька днів тому Збройні сили України відбили на Бахмутському напрямку чотири штурми рашистів і  змусили окупантів відступати на попередні позиції.
 
Читайте також: у Донецькій області українські військові впродовж тижня звільнили два села — Дмитрівку та Мазанівку