У Херсоні окупанти заборонили гривню

19:03, 28.07.2022
У Херсоні окупанти заборонили гривню

У Херсоні чекає покарання тих, хто використовує національну валюту

Рашисти у тимчасово окупованому Херсоні вилучають платіжні термінали та встановили заборону на укранську гривню. За порушення нововведення мешканців чекає покарання.
 
Як інформує Україна молода, про це у Facebook повідомляє Херсонська обласна державна адміністрація.
 
«На Херсонщині окупаційна влада заявляє про заборону гривні. Так звана окупаційна «поліція» ходить по ринку та попереджає про покарання за видачу гривні людей, які продають готівку»,– йдеться у повідомленні.
 
Також за словами місцевих мешканців, росіяни почали вилучати платіжні термінали з магазинів.
 
Нагадаємо, на окупованій території Херсонщини призначена росіянами колабораційна адміністрація заблокувала можливість використання Viber та Youtube – з області намагаються остаточно вичавити українську банківську систему і нав'язати херсонцям рублі.
 
Також херсонський колаборант Володимир Сальдо своїм наказом "змінив" курс рубля в окупованому регіоні – він значно нижчий за офіційний.
 
Після закриття Антонівського мосту у Херсоні на ринках вдвічі зросли ціни, люди запасаються продуктами.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Суспільне.
 
«Після закриття Антонівського мосту у Херсоні на ринках вдвічі зросли ціни. За овочами стоять черги, а вибір - невеликий», - йдеться у повідомленні.
 
Зазначається, що люди намагаються скупити все, щоб запастися продуктами.
 
Як повідомляла УМ, самопроголошена  «влада» колаборантів у Херсоні разом із російськими військовими захопили два магазини побутової техніки. У населених пунктах області рашисти нишпорять по будинках, обкрадають їх та відбирають  транспорт у населення.