Якщо війна в Україні не закінчиться, її наслідки відчує весь світ — ексгенсек НАТО

11:35, 23.07.2022
Якщо війна в Україні не закінчиться, її наслідки відчує весь світ — ексгенсек НАТО

Колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен. (Фото з відкритих джерел)

Колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен на засіданні міжнародної групи з гарантій безпеки для України заявив, що війна в Україні має закінчитися, інакше «наслідки відчують весь регіон та світ».
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба Офісу президента.
 
За його словами, якщо війну Росії проти України не буде закінчено, то «наслідки відчують весь регіон і світ, оскільки стабільність у євроатлантичному регіоні переплітається зі стабільністю та безпекою України».
 
«От чому для міжнародної спільноти доцільно не лише морально, а й стратегічно рішуче підтримувати безпеку України. Ми розглядаємо попередні моделі, але модель гарантій для України буде унікальною та адаптованою до конкретних потреб країни»,– сказав Расмуссен.
 
Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов також вважає, що керівництво країни-агресора РФ після невдалої спроби окупувати Київ спробує встановити лінію поділу між неокупованими та окупованими регіонами України за «корейським» сценарієм.
 
Буданов також заявляв, що переломний момент у війні з Росією настане у серпні, а до кінця року масштабні бойові дії практично припиняться.
 
Раніше він також говорив, що Україна поверне всі свої території виключно силою, іншого шляху немає.
 
Як повідомляла УМ, Президент України Володимир Зеленський під час виступу на саміті НАТО в Мадриді закликав країни-члени Альянсу допомогти Україні закінчити цю війну на полі бою, оскільки це в інтересах усього євроатлантичного співтовариства.
 
Читайте також: крани НАТО змінили статус Росії у відносинах з Альянсом та визначили іі як найбільшу та пряму загрозу для безпеки та стабільності в усьому євроатлантичному регіоні.