ЗСУ відбили дві атаки ворога на Луганщині та знищили ворожий склад боєприпасів

10:09, 23.07.2022
ЗСУ відбили дві атаки ворога на Луганщині та знищили ворожий склад боєприпасів

Ворог намагався атакувати на Луганщині, однак усі спроби були відбиті Збройними силами Украіни

Збройні сили України зупинили атаки росіян з боку Лисичанська у напрямку Верхньокам’янського Луганської області та Сіверська на Донеччині.
Також украінські військові знищили ще один склад з боєприпасами ворога у Слов'яносербську.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Фейсбуці.
 
За його словами, з боку Лисичанська ворог почергово, а інколи й одночасно, атакує різні ділянки адмінмежі між Луганською та Донецькою областями.
 
Зокрема, 22 липня напрямків атаки росіян в регіоні було щонайменше дві.
 
«Лисичанськ та прилеглі окуповані села пролягають на десятки кілометрів вздовж лінії, яку росіяни мріють досягти протягом останніх місяців. Відповідні рапорти керівництву вони надавали багато разів, але ЗСУ мали інші плани та до сьогодні не дали ворогу реалізувати ці наміри. Так, лінія фронту на Лисичанському напрямку дуже велика, тому небезпека щоразу надходить із різних місць. Втім, наші захисники готові до спротиву» - зазначив Гайдай.
 
Так,  штурмові дії у напрямку Верхньокам’янського та Сіверська українські захисники успішно відбили. При цьому ворогом була застосована авіація, здійснені дві артилерійські атаки та чотири спроби обстріли мінометами.
 
«Не додає сміливості окупантам і знищення ще одного складу з боєприпасами. На цей раз на Слов’яносербщині. Менш впевнені у своїй силі росіяни і в нещодавно захоплених містах та селах»,- додає Гайдай.
 
За його словами, там залишилося близько 10-15 % населення.
 
«Переважно, літні люди та так звані «ждуни». Але й серед них окупанти вбачають ворогів. У Сєвєродонецьку відкрито пункт видачі перепусток для пересування по окупованій території, що обмежує свободу пересування регіоном. Лише коли відстоїш в довжелезній черзі, пройдеш дактилоскопію та перевірку, тоді зможеш вирушити в лікарню сусіднього міста, якщо не помреш по дорозі»,—пише Гайдай.
 
За словами голови Луганської ОВА Сергія Гайдая, Луганщина не захоплена повністю: два населені пункти досі тримають оборону.
Кремль поспішає провести референдуми на окупованих територіях України, щоб дати Володимиру Путіну підстави включити їх до складу РФ вже у вересні. 
 
Генеральний штаб ЗСУ назвав орієнтовні втрати ворога від початку військової агресії рф на території України станом на суботу, 23 липня.
Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 23.07 орієнтовно склали:
 
 
 
—особового складу – близько 39 240 (+240) осіб ліквідовано,
—танків ‒ 1708 (+4) од,
—бойових броньованих машин ‒ 3929 (+9) од,
—артилерійських систем – 864 (+1) од,
 
—РСЗВ – 253 (+2) од,
—засоби ППО – 113 (+0) од,
—літаків – 221 (+0) од,
—гелікоптерів – 188 (+0) од,
—БПЛА оперативно-тактичного рівня – 714 (+1),
 
—крилаті ракети – 167 (+0),
—кораблі /катери – 15 (+0) од,
—автомобільної техніки та автоцистерн – 2820 (+17) од,
—спеціальна техніка – 72 (+0).
 
Найбільших втрат противник зазнав на Краматорському, Криворізькому та Бахмутському напрямках. Дані уточнюються.