Військова колона росіян суне з Маріуполя в бік Бердянська

12:59, 10.07.2022
Військова колона росіян суне з Маріуполя в бік Бердянська

Рашисти всі сили кидають на захоплення Донеччини.

Гнати через Маріуполь військову техніку не перестають російські загарбники. Напередодні, 9 липня, велика колона техніки і п'ять автобусів з військовими вирушили в бік тимчасово захопленого Бердянська та лінії фронту.

 

Як інформує УМ, про це 10 липня повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

 

"Вчора після 13.00 велика колона техніки з позначкою V та п'ять автобусів з військовими, що напередодні в'їхали в Маріуполь, вирушили в бік м. Бердянська. Також частину військової техніки з місць зберігання в Маріуполі додано до колони", - йдеться у повідомленні.

 

Окупанти відновили роботу Маріупольського порту для завезення палива і військової техніки та вивезення награбованого. Склади з боєкомплектом розташовують у житлових кварталах.

 

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване ворожими обстрілами. Знищені та розбиті підприємства, міська комунальна інфраструктура, школи, дитсадки, лікарні, житлові будинки.

 

Маріуполь сьогодні без нормального постачання світла, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч - депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

 

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

 

Як повідомляла УМ, в захопленому росіянами Маріуполі після протестів у селищі Волонтерівка окупаційна «влада» знову намагалася налагодити водопостачання, але спроби вчергове закінчилися "ріками" на вулицях.