Рашисти обстріляли Миколаїв та Харківщину, під масованим вогнем були сім регіонів - ОВА

09:51, 29.06.2022
Рашисти обстріляли Миколаїв та Харківщину, під масованим вогнем були сім регіонів - ОВА

Російські варвари знову гатили по українських містах.

Ніч проти 29 червня в більшості регіонів минула спокійно. Однак низка областей упродовж 28 червня та зранку 29 червня опинилась під російськими обстрілами.

 

Як інформує УМ, про це йдеться у зведенні обласних адміністрацій зранку 29 червня.

 

Сумщина: упродовж доби окупанти активно обстрілювали прикордоння. Найбільше постраждала Краснопільська громада. За вчора туди випустили 20 ракет повітря-земля, не припинялися артобстріли з РСЗВ та ствольної артилерії. Також стріляли з кулеметів, гранатометів і мінометів.

 

По Великописарівській громаді безпілотники скидали вибухівку. За день в області двоє загиблих та троє поранених.

 

Дніпропетровщина: у Криворізькому районі вночі та на ранок росіяни обстріляли з артилерії дві громади. Люди не постраждали.

 

У Дніпрі на ранок рятувальники знайшли двох загиблих під завалами транспортного підприємства, у яке вчора влучила ракета. Рятувальну операцію завершено.

 

Харківщина: по Харкову упродовж 28 червня стріляли з РСЗВ та влучали ракетами по об‘єктах цивільної інфраструктури. Ввечері у Шевченківському районі міста внаслідок вибуху зруйновано будинок. Одну постраждалу госпіталізували. Крім того, у Слобідському районі горів виробничий цех. Локалізовану пожежу продовжують гасити.

 

По області обстрілювали Печеніги (Чугуївський район): пошкоджені котельня, лікарня, дитячий майданчик та житлові будинки. Близько двох годин росіяни обстрілювали прикордонне село Івашки з артилерії та завдали ударів з гелікоптера. У Балаклії пошкодили адмінбудівлю. Внаслідок обстрілу Циркунів дві людини загинули та одна поранена.

 

Миколаївщина: вранці окупанти завдавали ракетних ударів по Миколаєву. Одна з ракет влучила в багатоповерховий житловий будинок. Станом на 8:20 відомо про п’ятьох поранених та трьох загиблих. Тривають пошукові роботи Зранку обстріляли й Очаків: попередньо, потерпілих немає.

 

Крім того, зранку внаслідок обстрілу села Шевченкове загорівся пустий зерновий склад. О 5:30 обстріляли Широківську громади: влучання переважно по дорогах населених пунктів.

 

Продовжуються обстріли сіл по лінії зіткнення у Березнегуватській громаді. Внаслідок вчорашніх обстрілів Шевченківської та Галицинівської громад сталося загоряння полів з врожаєм. А внаслідок обстрілу 28 червня селища Святомиколаївка виникла пожежа житлового будинку, без жертв.

 

Луганщина: напружена ситуація у Лисичанську. російська армія продовжує наступати за напрямком Вовчоярівка — Верхньокамʼянка, намагаючись оточити Лисичанськ. Обстріляли Золотарівку, Вовчоярівку та Лисичанськ. Окупанти 28 червня атакували у бік Спірного, що на адмінмежі Луганщини й Донеччини та поблизу Верхньокам’янки, але їх змусили відійти.

 

За добу відомо про одного загиблого та 6 поранених.

 

Донеччина: по всій лінії фронту стріляли з танків, артилерії, мінометів, стрілецької зброї, РСЗВ «Ураган» і «Град». Під вогнем опинились Слов’янськ (промислові об'єкти та житловий сектор); Бахмут (автошлях та  житловий сектор); с. Новоукраїнка (житловий сектор, агрофірма); с. Парасковіївка (житловий сектор); с. Олександро-Калинове (механізований цех).

 

Загинула одна людина та ще 8 зазнали поранень. Область залишається без газу і частково без води й електрики.

 

Херсонщина: ситуація в області напружена, особливо в селах громад, які біля адмінмежі з сусідніми областями. У багатьох населених пунктах місцеві жителі розповідають про ротацію російської армії. Нові окупанти хочуть заселилися у будинки людей, які виїхали.

 

Продовжується викрадення людей. Вчора повідомляли про викрадення мера Херсона Ігоря Колихаєва.

 

Як повідомляла УМ, в Дніпрі, по якому росіяни вдарили під вечір 28 червня, під завалами автотранспортного підприємства виявили тіла двох загиблих.