На Донеччині ЗСУ звільнили від окупантів 5 населених пунктів

14:50, 25.06.2022
На Донеччині ЗСУ звільнили від окупантів 5 населених пунктів

Збройні сили зачистили ворога у п’яти населених пунктах Донбасу (Фото Генштабу ЗСУ)

Українські воїни продовжують очищувати українську землю від російських загарбників. Впродовж останніх днів звільнено від окупантів 5 населених пунктів на Донбасі.  
 
Як інформує Україна молода, про це свідчить оновлена карта ситуації на сході України, опублікована європейськими експертами у Twitter Ukraine War Map. 
 
«Україна повернула собі контроль над Золотою Нивою, Пречистівкою, Новомайорським, Шевченком та Єгорівкою»,– зазначають експерти.
Усі населені пункти знаходяться у Донецькій області.
 
Нагадаємо, ці селища були окуповані із середини березня 2022 року.
 
Незважаючи на тиск російських бойовиків та перевагу у важкій техніці, українські військові продовжують деокупувати території на сході.
 
 
Наразі ворог зосередив усі зусилля на Донбасі, хоч і в деяких метах противнику вдалося просунутися по лінії фронту, ЗСУ тримає оборону та переходить у невеликі тактичні контратаки. 
 
Нагадаємо також, що ЗСУ відсунули ділянку фронту на 15 км і звільнили три населені пункти. Крім того, за два тижні ЗСУ про свободу 23 населених пункти в Харківській області. 
 
Російські окупанти випускають до тисячі снарядів протягом години, щоб придушити психологічний стан українських захисників.
Про це заявив в інтерв'ю ICTV очільник Міноборони Олексій Резніков.
 
«Росіяни використовують до тисячі снарядів протягом однієї години, намагаючись придушити психологічний стан наших військових. ... Тисячу снарядів за годину вони висипають. Безлімітний ресурс у них сьогодні, на жаль.
 
Тому проти такого безлімітного ресурсу можна протиставити лише ефективну зброю з доктриною іншого підходу до застосування - точкового ураження»,- зазначив очільник Міноборони.

Як повідомляла "УМ", ворог в Україні втратив вже 35 тисяч окупантів вбитими. 
 
До речі, захисники України оцінили високу мобільність та маневреність французьких САУ «CAESAR» та результативно знищують ворога на сході України.