Захисники Сіверодонецька отримали команду відходити на нові позиції

09:59, 24.06.2022
Захисники Сіверодонецька отримали команду відходити на нові позиції

Зруйнована Луганщина. (Фото: Фейсбук Сергій Гайдай)

У Луганській області захисники Сіверодонецька отримали команду відходити на нові укріплені позиції.

 

Як інформує УМ, про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі каналу «Дом» 24 червня і і на своїй сторінці Фейсбуці..

 

 

«На жаль, доведеться відводити наших хлопців (захисників із Сєвєродонецька – ред.) Це те, про що ми говорили, що не потрібно розводити "зраду", ніхто не залишає наших хлопців, ніхто там не допустить оточення.

 

Зараз та ситуація, коли перебувати на розбитих за багато місяців позиціях, просто щоб там перебувати, немає сенсу. Бо з кожним днем пропорційно кількість загиблих на незакріплених позиціях може рости» - поінформував Гайдай.

 

Саме тому, за словами голови ОВА, було прийняте рішення, щоб захисники Сєвєродонецька "відходили на нові позиції, на нові укріплені райони і вже звідти нормально і повноцінно вели бойові дії і завдавали втрат ворогу".

 

Рашисти майже зруйнували Сєвєродонецьк, критична інфраструктура знищена вся, пошкоджено 90 % міста, 80% житлових будинків доведеться зносити - відновленню вони не підлягають.

 

Війська рф просуваються  в напрямок Лисичанська з Тошківки-Золотого. На околиці  вже заходили ворожі ДРГ, атаки пройти вглиб міста були відбиті.

 

Із окупованого Старобільська в бік Лисичанська зафіксовано перевезення орками шістьох «Точок-У».

 

Варто зазначити, що станом на ранок 24 червня ні в Генштабі, ні в Міноборони про таку команду не повідомляли.

 

Нагадаємо, що 23 червня голова Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів, що у Сіверодонецьку українські захисники можуть відійти на нові більш укріплені позиції.

 

24 червня Гайдай повідомив, що українські захисники зупинили наступ росіян в районі Борівського у Луганській області та відбили наступ на Лисичанськ, водночас окупати змогли захопити Миколаївку, бої у Сєвєродонецьку тривають.

 

Як повідомляла УМ, на Луганщині точаться бої в багатьох селищах навколо Сіверодонецька та Лисичанська. Наразі ЗСУ втратили контроль над Метьолкіним поблизу Сєвєродонецька.