На Харківщині сепари глумилися над тризубом

13:47, 18.06.2022
На Харківщині сепари глумилися над тризубом

Зловмисник зірвав із дошки пошани герб і розірвав його на шматки. Ведеться слідство

У Харківській області у смт Шевченкове Куп‘янського району  чоловік вчинив публічну наругу над гербом України. Зловмиснику повідомлено про підозру.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Офіс генерального прокурора України.
 
За даними слідства, чоловік перебував біля дошки пошани почесних громадян смт Шевченкове. З особливим цинізмом він спільно зі своїм знайомим зірвав малий Державний Герб України, розриваючи його на частини. Після цього чоловіки кинули їх на землю, тим самим спаплюжуючи честь та гідність державного символу України. Їхній спільний знайомий знімав злочин на відео.
 
 
 
За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомлено про підозру громадянину за фактом публічної наруги над малим Державним Гербом України (ч. 1 ст. 338 КК України).
 
Інші фігуранти кримінального провадження наразі встановлюються.
 
Досудове розслідування здійснюється Куп’янським районним відділом поліції Головного Управління Нацполіції в Харківській області. 
 
Як повідомляла УМ, Державний Прапор України, що майорів над «Азовсталлю» передали до експозиції «Україна – розп’яття», яку розгорнули  у Національному музеї історії України у Другій світовій війні.