Війська рф заволоділи більшою частиною Сіверодонецька, а Маріуполь під загрозою епідемії холери – британська розвідка

09:54, 10.06.2022
Війська рф заволоділи більшою частиною Сіверодонецька, а Маріуполь під загрозою епідемії холери – британська розвідка

Бої в Сіверодонецьку не вщухають.

Війська росіян не спромоглься оточити Сіверодонецьк, а в Маріуполі та Херсоні критична ситуація з медичними послугами та ліками.

 

Як інформує УМ, про це йдеться 10 червня в щоденному звіті британської розвідки у Twitter.

 

"Навколо Сєвєродонецька тривають бої. Росія знову контролює більшу частину міста, але її сили не досягли успіху в спробах оточити ширшу територію з півночі та півдня", - йдеться у повідомленні.

 

Також повідомляється, що Росія намагається забезпечити базові комунальні послуги населенню на окупованих територіях. Доступ до безпечної питної води непостійний, є значні перебої в телефонних та інтернет-послугах.

 

"У Херсоні, ймовірно, критичний дефіцит ліків, а Маріуполю загрожує великий спалах холери. Поодинокі випадки холери зареєстровані з травня. Медичні послуги в Маріуполі, ймовірно, вже близькі до колапсу: великий спалах холери в Маріуполі ще більше погіршить ситуацію", - йдеться у повідомленні.

 

Напередодні британська розвідка повідомляла, що за останні 48 годин Росія активізувала зусилля в просуванні на південь від Ізюма.

 

Як повідомляла УМ, за даними Генерального штабу, у Сіверодонецьку тривають активні бойові дії. Російські окупанти намагаються штурмом взяти місто, але наші воїни їх вибивають.