Окупанти забрали до рф всю техніку зі шкіл та лікарні у Кремінній – Гайдай

14:19, 10.05.2022
Окупанти забрали до рф всю техніку зі шкіл та лікарні у Кремінній – Гайдай

"Визволителі" грабують в Україні все що тільки можна - від нижньої білизни до техніки. (Фото: Телеграм Сергій Гайдай/ Луганська ОДА (ОВА))

Російські зайди окупувавши на Луганщині містечка Кремінна вивезли в Росію всю сучасну техніку та обладнання зі шкіл та лікарні.

 

Як інформує УМ, про це 10 травня повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

 

«Після окупації міста, на плацу Луганського обласного військового ліцею "Кадетський корпус ім. героїв Молодої гвардії" окупанти повісили свою ганчірку, вишкребли з фасаду напис "Слава Україні" і обчистили всі приміщення.

 

Всю сучасну техніку вивезли до РФ. Окрім того, брали, що до вподоби, з казарм, їдальні, складських приміщень. Росіяни обстежили кожен сантиметр освітнього закладу. Школи міста теж "звільнили" від майна», - написав Гайдай.

 

 

За словами Гайдая, так само сталося і з медичним містечком – росіяни вже в перші дні окупації почали демонтувати обладнання та перевозити до Луганська чи Росії.

 

"Ідіоти, ви спочатку навчіться цим користуватися. Це ж як кепсько ви живете, що здивувалися інтерактивній дошці в школі?", – резюмував голова ОВА.

 

Як повідомляла УМ, для ідентифікації зрадників і мародерів Служба безпеки України запускає два нові чат-боти, через які кожен громадянин матиме можливість оперативно передати правоохоронцям дані.