ЗСУ відійшли від міста Попасна на нові позиції – Гайдай

12:15, 08.05.2022
ЗСУ відійшли від міста Попасна на нові позиції – Гайдай

Місто Попасна зруйноване майже вщент і там важко тримати оборону. (Фото: Сергій Гайдай)

Українські військові залишили місто Попасна на Луганщині та закріпились на кращих позиціях.

 

Відтак, Попасна перейшла під контроль окупантів.

 

Причина: місто зруйноване майже вщент і там важко тримати оборону.

 

Як передає Україна молода, про це в ефірі телеканалу Рада розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у неділю.

 

За його словами, російські окупанти обстрілювали місто понад два місяці, з початку повномасштабного вторгнення.

 

«На жаль, наші війська дійсно відійшли трішки від Попасної, тому що уявіть, місто обстрілювали понад два місяці. Скільки йде вторгнення росії в Україну – стільки обстрілювали, використовуючи бомби, ракети, міни і артилерію, там зруйновано все вщент. Тому ЗСУ відійшли на більш міцні позиції, які підготували завчасно», – розповів Гайдай.

 

Голова Луганської ОВА також розповів, що Сєвєродонецьк і Водівка – це міста, за які постійно йдуть бої, туди після обстрілів заходять російські окупанти, а потім ЗСУ їх звідти вибивають. Також надскладна ситуація в Гірській громаді.

 

«Після 2014 року Сєвєродонецьк – це по суті обласний центр, так сталося після окупації Луганська. Тому він дуже важливий для російських загарбників. Там вони хочуть оголосити про захоплення усієї Луганської області та вихід на адміністративні кордони. Але всі плани, які в них були до 9 травня, як ми бачимо, провалилися», – зазначив пан Гайдай

 

На його думку, 9 травня під час виступу на параді у Москві путін може збрехати, що загарбники окупували пів України і йому повірять, бо росіяни втратили зв'язок з реальністю.

 

«Там людини зомбовані, якщо вони підтримують вторгнення та вбивство цивільних та впевнені, що ми самостійно обстрілюємо та бомбимо наші мирні міста, то вони зможуть повірити в будь-яку маячню, яку путін їм скаже. Він не буде говорити про потоплені кораблі "Саратов" та "Москва", про катери, які підбили, про десятки тисяч загиблих солдатів, та про знищені міста. А що може розповісти схиблена людина на параді – це тільки йому відомо», – пояснив голова ОВА.

 

Як повідомляла «УМ», російські окупанти скинули потужну авіабомбу на приміщення школи в селі Білогорівка на Луганщині у суботу ввечері. За попередніми даними, під завалами загинуло близько 60 місцевих мешканців.

 

Нагадаємо, відважна 15-річна школярка Ліза Чернишенко сіла за кермо і вивезла під обстрілами та через заміновану дорогу чотирьох поранених дорослих з палаючого міста Попасна на Луганщині до міста Бахмут на Донеччині.