ЗСУ перейшли у контрнаступ під Харковом та Ізюмом

14:28, 05.05.2022
ЗСУ перейшли у контрнаступ під Харковом та Ізюмом

Збройні сили «піджарюють» ворога у двох напрямках — Ізюмському та Харківському

На Харківському та Ізюмському напрямках українські  військові перейшли до контрнаступальних дій. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив Головнокомандувач Збройними силами Валерій Залужний у соцмережах у четвер. 
 
Під час розмови з головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі Головнокомандувач ЗСУ повідомив:
 
«Традиційно поінформував свого американського колегу про оперативну обстановку.
 
Зокрема, про переміщення основних зусиль противника на Луганський напрямок, де в районі Попасної, Кремінної і Торського тривають запеклі бої, а також про перехід сил оборони України до контрнаступальних дій на Харківському та Ізюмському напрямках.
 
Акцентував на поновленні застосування російським агресором крилатих ракет. Головною метою цих дій є руйнування логістичних шляхів постачання військово-технічної допомоги Україні…
Тому питання надання Україні ракетних систем залпового вогню M142 HIMARS та М270 MLRS є дуже актуальним».
 

За даними Головнокомандувача ЗСУ, станом на північ минулої доби було зафіксовано 8 запусків крилатих ракет по нашій території. Тому питання надання Україні ракетних систем залпового вогню M142 HIMARS та М270 MLRS є дуже актуальним.

 

«Я глибоко вдячний нашим партнерам за надану Україні допомогу. Ми успішно долаємо всі труднощі, повʼязанізопануваннямновихвидівозброєнняітехнікизавдякиспівпрацітапідтримціна всіх рівнях. Сьогодні наші військові не тільки інтенсивно навчаються використовувати та обслуговувати НАТівські зразки озброєння, а й діляться своїм бойовим досвідом з партнерами», - додав генерал Залужний.

 

Як повідомляла УМ, Збройні сили України зробили успішну контратаку на російські війська поблизу Харкова, відкинувши їх на 40 км від міста.