З Ізюма примусово депортують українців до росії

00:03, 17.04.2022
З Ізюма примусово депортують українців до росії

Автобуси з людьми перетнули кордон в пункті пропуску "Чугунівка" і далі рушили в невідомому напрямку. (facebook.com/max.strel.9)

Російські окупанти за сприяння місцевих зрадників-колаборантів організували примусову депортацію пів сотні мешканців міста Ізюм на Харківщині до росії.

 

При цьому, люди відмовлялися їхати добровільно і не зважали на дезінформацію загарбників, мовляв, Київ і Харків «впали».

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив посадовець Ізюмської міської ради Максим Стрельник у Facebook.

 

За його даними, автобуси з людьми перетнули кордон в пункті пропуску "Чугунівка" і далі рушили в невідомому напрямку.

 

«Вже давно з Ізюма поступали свідчення, що російські окупанти разом з місцевими зрадниками дезінформують жителів, які знаходяться в повній інформаційній ізоляції, та розповсюджують різноманітні неправдиві дані про ситуацію в країні та місті. Зокрема, пропагандисти повідомляли, що, начебто, Київ і Харків пали, а Ізюм просто «здали».

 

У зв’язку з цим, місцевим мешканцям пропонувалося самостійно «евакуюватися» з Ізюма до росії. Але значного ефекту ця дезінформація не мала і абсолютна більшість мешканців відмовлялася добровільно виїжджати з міста, не дивлячись на постійну загрозу обстрілів», - написав представник законної влади Ізюма.

 

Після цього російські окупанти у співпраці з місцевими зрадниками організували примусову депортацію з міста більше ніж 50 ізюмчан. 

 

«Без сумніву, це є злочином проти людяності і всі його організатори і виконавці повинні бути найсуворіше покарані, у відповідності до законів воєнного часу.

 

Прошу родичів ізюмчан, які стали жертвами випадків насильницької висилки своїх близьких з Ізюма до росії, негайно повідомляти про це до найближчих відділків поліції», - наголосив пан Стрельник.

 

Він також рекомендує повідомити тим землякам, які виходять на зв’язок, щоб вони по можливості уникали контактів з озброєними особами, не повідомляли будь-яку персональну інформацію про себе або членів своєї сім‘ї, не підписували жодних документів і не надавали нікому своїх паспортів.

 

«І найголовніше - Перемога буде за нами, Ізюм неодмінно буде визволений Збройними Силами України від російських окупантів. Тримаймося! Слава Україні!», - підсумував чиновник.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні у селищі Борова Ізюмського району Харківської області російські окупанти відкрили вогонь по українським евакуаційним  автобусам з мирним населенням.  Внаслідок обстрілу семеро осіб загинуло, десятки отримали поранення.