Миргород на Полтавщині обстріляли ракетами: є поранені

12:34, 09.04.2022
Миргород на Полтавщині обстріляли ракетами: є поранені

Миргород зазнає обстрілів ледь не кожної суботи. (facebook.com/Myrhorod.City.Council)

Російські загарбники нанесли ракетний удар по інфраструктурі міста-курорту  Миргород Полтавської області у суботу на світанку.

 

Наразі двох людей поранено.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін в суботу вранці.

 

"Цієї ночі російські окупанти знову завдали ракетний удар по інфраструктурі в Миргороді. Значні руйнування. На жаль, двоє людей постраждали. Вони отримують всю необхідну допомогу", - написав керманич регіону.

 

Знайомі мешканці Полтавщини зазначили у коментарі «УМ», що їхню область, зокрема, Миргород ворог обстрілює немов за календарним планом, адже попередній обстріл також був у суботу.

 

І дійсно, 2 квітня російські війська обстріляли аеродром у місті Миргород. Тоді були пошкоджені злітна смуга та інфраструктура аеродрому.

 

Водночас, на Харківщині під Ізюмом на Харківщині рашисти намагаються обійти позиції Збройних сил України і щодня зазнають втрат.

 

Так, голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив: «Складним залишається Ізюмський напрямок. Росіяни намагаються обійти Ізюм, позиції нашої армії і концентровано направити свої війська до Донецької та Луганської областей, чим посилити там військову присутність. Але завдяки нашим Збройним силам України на цих територіях ворог дійсно щодня несе великі втрати техніки та живої сили».

 

У цьому районі продовжуються евакуаційні заходи, зокрема з Барвінкового та Лозової, оскільки можливе зміщення театру бойових дій саме на ці населені пункти. З Балаклії, за даними Синєгубова, вже виїхали 15 тисяч людей, залишається — близько 50 тисяч, з Барвінкового виїхали близько 3 тисяч, залишається - 1,5 тисячі осіб.

 

Як повідомляла «УМ», президент США Джо Байден вважає жахливим злодіянням варварський ракетний обстріл росіянами залізничного вокзалу в Краматорську, де перебували тисячі людей.