У Придністров’ї активізувалися російські загарбники

09:53, 02.04.2022
У Придністров’ї активізувалися російські загарбники

Російські окупанти у Придністров’ї вважають себе "миротворцями". (facebook.com/novostipmrcom)

Російське військове керівництво почало залучати підрозділи російських військ у Придністров’ї для провокацій та демонстраційних дій на кордоні з Україною.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Генштаб ЗСУ в суботу.

 

"Активізовано роботу щодо залучення підрозділів російських військ, які базуються на території Придністровського регіону Республіки Молдова для проведення провокацій та демонстраційних дій на кордоні з Україною.

 

Відзначено передислокацію російських військ та підрозділів так званої придністровсько-молдавської республіки з метою підготовки до ведення демонстрації готовності до наступу та, можливо, бойових дій проти України», - йдеться у повідомленні.

 

У свою чергу речник Одеської ОВА Сергій Братчук сказав, що Одещина врахує ці ризики.

 

Також міноборони рф вирішило провести воєнні  збори з резервістами з 4 квітня по 23 травня.

 

На тимчасово зайнятих територіях окупанти викрадають місцевих, ведуть обстріли житлових кварталів населених пунктів, мінують об’єкти цивільної інфраструктури, грабують та мародерять.

 

Як і у попередні дні, окупанти відводять війська на окремих напрямках, ймовірно, щоб  посилити угруповання для подальшого наступу на Слобожанському, Донецькому та Луганському напрямках.

 

На  Донецькому та Луганському напрямках ЗСУ відбили 9 ворожих атак, знищили 8 танків, 44 бойових броньованих машин, 16 одиниць автомобільної техніки та 10 артилерійських систем.

 

Ворог продовжує зазнавати втрат у Луганській області. До місцевої лікарні в Алчевську з району   бойових дій поблизу Попасної надійшло близько 30 поранених кадировців.

 

За наявною інформацією, загиблих окупанти залишають на полі бою. За минулий тиждень, безповоротні втрати особового складу у підрозділах так званого 2 армійського корпусу склали близько 800 осіб.

 

 

Як повідомляла «УМ», на Луганщині ворог готує наступ на двох напрямках і попередньо гатить з артилерії по всім населеним пунктам.