Баканов і Данілов перевірили безпекову ситуацію в районі ООС

14:48, 20.02.2022
Баканов і Данілов перевірили безпекову ситуацію в районі ООС

Голова СБУ Баканов і секретар РНБО Данілов відвідали оборонні позиції українських військових на Донеччині. (Фото СБУ)

Голова СБУ Іван Баканов заявляє, що Служба безпеки та інші органи влади готові вчасно реагувати на будь-які сценарії, які можуть дестабілізувати ситуацію на території України.

 

Відтак, СБУ посилила сили контррозвідки та захист державного кордону.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресцентр СБУ в неділю.

 

Зазначається, що голова СБУ Іван Баканов і секретар РНБО Олексій Данілов відвідали прифронтову територію Донецької області та оборонні позиції українських військових. Також вони ознайомились із безпековою ситуацією у регіоні.

 

За словами пана Баканова, СБУ звертає особливу увагу на безпеку об’єктів критичної інфраструктури, здійснює заходи для протидії можливим терактам і диверсіям.

 

«Ми звертаємо особливу увагу на безпеку об’єктів критичної інфраструктури, посилили контррозвідувальний напрям. У всіх регіонах України СБУ проводить відповідні навчання. З акцентом якраз на захист державного кордону та стратегічних об’єктів, протидії можливим терактам і диверсіям тощо», – наголосив керманич спецслужби.

 

 

Він також додав, що Російська Федерації застосовує різноманітні інструменти для тиску на Україну. Серед них – дезінформація в інформаційному просторі та провокації на Донбасі.

 

«Дезінформація – елемент гібридної війни. Спокій, критичне мислення та відповідальність – це потрібно сьогодні. Сила України не лише в потужній армії, а в єдності кожного з нас. Разом ми здатні захистити Україну», – запевняє голова СБУ.

 

При цьому, в СБУ закликають українців не піддаватися паніці, зберігати спокій, читати інформацію з офіційних та перевірених джерел (наприклад, сайт СБУ, Міноборони, Офісу президента, Верховної Ради та інші державні ресурси).

 

Як повідомляла «УМ», напередодні Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що російські спецслужби планують влаштувати теракти у ОРДЛО, а у жертвах серед мирного населення звинуватити Україну.