Окупанти масово евакуйовують людей з Донбасу до Росії

11:28, 19.02.2022
Окупанти масово евакуйовують людей з Донбасу до  Росії

Після оголошення окупації населення почало панікувати

Представники окупаційних сил Росії на Донбасі закликали місцевих жителів евакуюватися. Повідомлено, що у Ростовській області нібито вже готові місця для розміщення громадян з Донбасу. Евакуація проводиться за домовленістю з Російською Федерацією. 


Як інформує Україна молода, про це стало відомо із заяви голови так званої «ДНР» Дениса Пушиліна. 

 

Втім, як стало відомо, це відео знімалося за два дні до оголошення евакуації. Тобто окупанти і терористи завчасно готувалися до провокації проти України.

 

"Організовано масовий, централізований виїзд населення до Російської Федерації. Насамперед евакуації підлягають жінки, діти та люди похилого віку», – сказав Пушилін у своєму відеозверненні ще 16 лютого.


Він додав, що жителів окупованого Донбасу готова прийняти Ростовська область, а "перехід через пункти пропуску на кордоні пришвидшать".


Станом на 06:30 19 лютого 2022 року кількість евакуйованого населення склала 6 тисяч 603 особи, з них дві тисячі 436 дітей


Прихильник Росії традиційно спробував перекласти вину на Україну. Мовляв, це вона "збільшує атаки та нарощує війська і техніку", а не Москва. А тоді ще й цинічно використав мирне населення, заявивши, що "українці спрямовують на них зброю, готують масштабне вторгнення". Тобто терорист описав наміри держави-агресорки та видав їх за українські.


 

Заяву про евакуацію зробив і ватажок бойовиків на Луганщині Леонід Пасічник. Щобільше, він закликав чоловіків з окупованих територій взяти до рук зброю.


"Ще раз звертаюся до всіх чоловіків, які здатні тримати в руках зброю, стати на захист своєї землі", – заявив терорист.


Президент РФ Володимир Путін доручив  уряду терміново забезпечити виплату 10 тисяч рублів кожному біженцю, який прибуває в Ростовську область з Донбасу, повідомив прес-секретар глави РФ Дмитро Пєсков.


Після оголошення окупаційною владою щодо термінової евакуації населення до Росії через «загрозу наступу українських військ» у Донецьку виникла паніка. 


Так, до банкомату вишикувалися черги з людей, які бажають зняти готівку, а на АЗС — з автомобілів. Також у Донецьку було чутно сирени.

 

 

Як повідомляла УМ,  українська армія не планує жодних наступальних операцій чи обстрілів мирних жителів. Відповідальність за ситуацію на тимчасово окупованих територіях несе держава-окупант, тобто Росія.


Також головнокомандувач ЗСУ попередив, що будь-яка шкода, яка може бути завдана людям чи об'єктам інфраструктури на тимчасово окупованих територіях, є провокацією.