У лікарні Черкас «розпиляли» 12 ковідних мільйонів, фото

12:17, 10.02.2022
У лікарні Черкас «розпиляли» 12 ковідних мільйонів, фото

Медцентр у Черкасах кошти ковідні якого "розпиляли". (Фото: сайт управління СБУ в Черкаській області.)

У Черкасах правоохоронці викрили масштабне розкрадання бюджетнихкоштів, виділених одному з медичних закладів на боротьбу з COVID-19.

 

Як повідомила «Україні молодій» Катерина Дрога з управління СБУ вЧеркаській області, за попередніми даними, схему організувала заступницяначальника фінвідділу і через злочинні махінації було привласнено 12 млн грн.

 

«Впродовж останніх двох років жінка у змові зі спільниками здійснювалаоплату неіснуючих послуг та робіт. Зокрема, вона перераховувала гроші нарахунки афілійованих суб’єктів підприємницької діяльності за нібито проведеннябудівельних і ремонтних робіт медичної установи», – розповідає пані Катерина.

 

 

За її словами, встановлено численні факти нарахування безпідставнихпремій, авансів, зарплат. Під виглядом «ковідної» доплати вона здійснюваланарахування, суми яких перевищували визначені норми матеріальногозабезпечення як медичним працівникам, так і особам, які нібито надавали послугиполіклініці.

 

«Сама зловмисниця мала понад 10 банківських карток, куди регулярнонадходили привласнені кошти. За висновками експертиз, у такий спосіб ділкамвдалося покласти у кишені майже 12 млн грн державних коштів, виділенихНаціональною службою здоров'я України та на боротьбу з пандемією COVID-19»,– говорить Катерина Дрога.

 

Наразі, уточнює вона, заступниці керівника фінансового відділуповідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна абозаволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінальногокодексу України.«Тривають слідчі дії для виявлення і притягнення до відповідальності іншихосіб, причетних до функціонування протиправної схеми.

 

Заходи із викриттянезаконної оборудки проводили співробітники СБУ в Черкаській області таНаціональної поліції під процесуальним керівництвом Черкаської окружноїпрокуратури», – пудсумовує Катерина Дрога.На знімках: правоохоронці взяли заступницю начальника фінвідділу черкаськоїлікарні за привласнені 12 млн грн.

 

Як повідомляла УМ, в ході спецоперації викрито ворожого агента, який готував вчинення теракту у Києві. Ним виявився місцевий житель, завербований представниками однієї з білоруських держструктур.