Учасники Революції Гідності отримають матеріальну допомогу - КМДА

13:00, 09.02.2022
Учасники Революції Гідності отримають матеріальну допомогу - КМДА

У буремні дні Революції Гідності чимло українців було вбито, поранено та скалічено.

Із нагоди відзначення Дня Героїв Небесної Сотні окремі категорії громадян отримають матеріальну допомогу з міського бюджету.

 

Як інформує УМ, про це 9 лютого йдеться у розпорядженні Київської міської державної адміністрації № 297.

 

Так, згідно з розпорядженням, матеріальну допомогу у розмірі 1500 грн отримають: кияни – члени сімей осіб, які загинули або померли внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у Революції Гідності, а також члени сімей осіб, яким посмертно присвоєно звання Герой України за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народові, виявлені під час Революції Гідності.

 

У розмірі 1400 грн: кияни, включені до переліку осіб, які під час участі в масових акціях громадського протесту отримали тяжкі тілесні ушкодження та звернулися за медичною допомогою у період з 21 листопада 2013 року до 30 квітня 2014 року.

 

У розмірі 1300 грн: кияни, включені до переліку осіб, які під час участі в масових акціях громадського протесту отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості та звернулися за медичною допомогою у період з 21 листопада 2013 року до 30 квітня 2014 року.

 

У розмірі 1100 грн: кияни, включені до переліку осіб, які під час участі в масових акціях громадського протесту отримали легкі тілесні ушкодження та звернулися за медичною допомогою у період з 21 листопада 2013 року до 30 квітня 2014 року.

 

Виплати відбудуться в рамках реалізації програми «Турбота. Назустріч киянам».

 

Виплати одноразової адресної соціальної матеріальної допомоги відбудуться на поточні рахунки в банках для виплати пенсій і на рахунки, відкриті в банку, що є учасником проєкту «Муніципальна картка «Картка киянина».

 

Як повідомляла УМ, у вчинені службових злочинів під час Революції Гідності Державне бюро розслідувань повідомило про підозру колишньому слідчому, прокурору та чинному судді одного з райсудів Києва.