Канада скерувала в Україну військову допомогу

09:00, 05.02.2022
Канада скерувала в Україну військову допомогу

Канада відправила до України літак з нелетальною зброєю та інструкторами (Фото з сайту Pixabay)

Збройні сили Канади відправили в Україну літак з військовою допомогою для Збройних сил України. На борту нелетальне озброєння та інструктори, які навчать наших військових працювати з ним.

 

Як інформує  Україна молода, про це повідомляє міністерство оборони Канади.  

 

“Серед відправленого спорядження: засоби індивідуального захисту та перенесення вантажів, а також розвідувальне обладнання та засоби ведення спостереження”, - поінформували у міноборони.

 

У відомстві додали, що літаком C-177 Globemaster, який вилетів з бази Трентон, до України також прибудуть канадські військовослужбовці, котрі “допоможуть в інтеграції спорядження" та научать українських силовиків працювати з ним.

 

“Ці військовослужбовці залишаться в Україні для проведення додаткового наставництва українських силовиків”, - йдеться у повідомленні.

 

Нагадаємо: з 2015 року Канада надала Україні нелетального військового обладнання більш як на 23 млн дол. Йдеться зокрема про системи комунікації, польовий госпіталь та засоби розмінування.

 

Нагадаємо, минулого тижня Канада оголосила про продовження на три роки та суттєве розширення своєї військової тренувальної місії в Україні UNIFIER. Оттава також пообіцяла збільшити фінансування програм з розвитку в Україні, посилити розвідувальну співпрацю та надіслати нелетальне спорядження. Однак від передачі Україні озброєння уряд Трюдо поки що утримується.

 

Як повідомляла УМ, уряд Канади розглядає можливість постачання партії стрілецької зброї та військового спорядження до України на тлі загрози вторгнення Росії.