Довічне ув’язнення отримали бойовики за збитий літак у Луганську – Генпрокуратура

17:01, 27.01.2022
Довічне ув’язнення отримали бойовики за збитий літак у Луганську – Генпрокуратура

На місці збитого літака поблизу Луганського аеропорту влітку 2014 року. (Фото: сайт офісу Генпрокуратури)

Без змін залишив Дніпровський апеляційний суд  рішення суду першої інстанції, яким до довічного позбавлення волі було засуджено колишнього керівника терористичної організації "ЛНР" Ігоря Плотницького і ще двох бойовиків.

 

Як інформує УМ, про це 27 січня повідомили на сайті Офісу генерального прокурора.

 

«До довічного позбавлення волі засуджено колишнього керівника терористичної організації "ЛНР" Ігоря Плотницького, заступника командира незаконного збройного формування "Батальйон Заря" Андрія Патрушева та командира незаконного збройного формування "Вітязь" Олексія Гурєєва. Їх засуджено за вчинення терористичного акту (ч. 3 ст. 258 КК України)», - сказано у повідомлені ОГП.

 

 

Слідство довело, що вони влаштували засідки та керували групами бойовиків, озброєних переносним зенітно-ракетним комплексом. 14 червня 2014 року ці групи збили під час заходу на посадку в аеропорт м. Луганськ військово-транспортний літак Іл-76, на борту якого перебували 49 військовослужбовців ЗСУ. Усі вони загинули.

 

У повідомленні прокуратури вказується, що СБУ працює над тим, щоб виконати рішення суду, затримати обвинувачених та етапувати їх для відбування покарання.

 

Нагадаємо, що в 2017 році прокуратура скерувала до суду кримінальне провадження відносно ватажка терористичної організації "ЛНР" Ігоря Плотницького та двох командирів незаконних збройних формувань у справі збитого літака ІЛ-76.

 

За цим фактом також судили генерала Віктора Назарова. Його судили за рішення направити літак в луганський аеропорт. У березні 2017 року Назарова засудили до 7 років позбавлення волі. У травні 2021 року Касаційний кримінальний суд Верховного Суду виправдав його.

 

Як повідомляла УМ, «розвідника» бойовиків, який воював проти Збройних сил України, і у якого за плечима п’ять судимостей,  заарештовано на Донеччині з альтернативою внесення застави.