На Донбасі поранено українського бійця через обстріл окупантами позицій ЗСУ

09:44, 24.01.2022
На Донбасі поранено українського бійця через обстріл окупантами позицій ЗСУ

Чергові втроати на Донбасі в ході російсько-української війни.

На Донбасі російсько-окупаційні війська за минулу добу, 23 січня, 10 разів обстріляли українські позиції. Унаслідок обстрілу один боєць ЗСУ отримав поранення.

 

Як інформує УМ, про це 24 січня повідомили в пресцентрі ООС у Фейсбуці.

 

«Упродовж минулої доби, 23 січня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 10 порушень режиму припинення вогню, 8 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння», — йдеться у повідомленні.

 

Бойовики відкривали вогонь з гранатометів, мінометів, кулеметів та артилерії 122 мм. Українські військові стріляли у відповідь.

 

Унаслідок обстрілів один боєць ЗСУ отримав поранення, його госпіталізували. Стан здоров’я військового — задовільний.

 

Західні ЗМІ з посиланням на анонімні джерела повідомили про підготовку Кремлем наступу на Україну на кількох фронтах «у січні-лютому» 2022 року із залученням до 175 тисяч військових. Скупчення військ підтвердили в Пентагоні. США та країни Євросоюзу попередили Росію про наслідки та санкції.

 

У спільному розслідуванні «Радіо Свобода» та Conflict Intelligence Team (CIT) журналісти зʼясували, що російські війська перебувають вже за 40 кілометрів від кордону з Україною і прибули туди «у відрядження на 6—9 місяців».

 

Як повідомляла УМ, військовослужбовці  Збройних Сил України в Луганській області затримали озброєного і у повному спорядженні бойовика РФ. Він вийшов на позиції українського підрозділу.