Правоохоронці отримають підвищення заробітних плат вже з лютого – Монастирський

12:29, 11.01.2022
Правоохоронці отримають підвищення заробітних плат вже з лютого – Монастирський

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський запевняє, що скоро правоохоронці заживуть ще краще. (Фото: сайт Нацполіції)

Денис Монастирський, міністр внутрішніх справ України,  повідомив, що уже із лютого 2022 року правоохоронці отримають підвищення заробітної плати.

 

Якінформує УМ, про це 11 січня повідомили на сайті Нацполіції.

«У бюджетах на останні два роки не було закладено коштів на підвищення грошового забезпечення, а доплати відбувались точково, за рахунок так званого Ковідного Фонду, на 2022 рік в законі про держбюджет на це передбачено додаткових 2,8 млрд грн.

 

Лише на зарплати Нацполіції додатково виділено 1 млрд грн.

 

Далі. Президент доручив уряду збільшити зарплати працівникам системи МВС усіх категорій на 10% уже з 1 лютого.

 

Підкреслю, не тільки поліцейських, а й рятувальників, прикордонників, нацгвардійців, працівників міграційної служби», - заявив, зокрема, Монастирський.

 

За словами міністра, кошти для підвищення заробітних плат вдалось отримати завдяки спецоперації "Акциз".

 

Її розпочали проти нелегальної реалізації підакцизних товарів з 1 листопада 2021 року.

 

У результаті спецоперації тільки за два останні місяці 2021 року надійшло 2,3 млрд грн.

 

Монастирський додав, що хотів би, щоб всі кошти, які додатково надходять до бюджету по акцизних платежах, скеровували на підвищення зарплати працівникам із системи МВС.

 

Також він повідомив, що з лютого 2022 р. буде відновлено право поліцейських та рятувальників на пільговий фінансовий лізинг на житло.

 

Як повідомляла УМ, стрілянина сталася на Одещині у Таїровому: патрульні намагалися зупинити нетверезого водія. Однак той проігнорував усі їхні накази. Поліцейські змушені були застосувати зброю (відео).