Емілі в Парижі: Netflix відреагував на обурення міністра культури Олександра Ткаченка

23:26, 28.12.2021
Емілі в Парижі: Netflix відреагував на обурення міністра культури Олександра Ткаченка

Українка буквально шокує головну героїню Емілі (праворуч) своїм зовнішнім виглядом, неосвіченістю та поведінкою. (Скріншот відео)

Сервіс Netflix дав офіційну відповідь на звернення міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка про неприйнятне зображення українки у другому сезоні серіалу «Емілі в Парижі».

 

Як інформує Україна молода, про це Ткаченко повідомив виданню dev.ua  у вівторок.

 

Нагадаємо, що образ українки у популярному серіалі «Емілі в Парижі» обурив багатьох користувачів соцмереж в Україні.

 

Олександр Ткаченко звернувся до стрімінгового сервісу Netflix з офіційним листом, в якому висловив занепокоєння стереотипним баченням.

 

«Відповідь Netflix на мій лист щодо образу українки в серіалі «Емілі в Парижі» достатньо дипломатична. Подякували за зворотний зв’язок. Але про стурбованість українських глядачів зображенням українки почуто. Домовились, що у 2022 році будемо більш в тісному контакті, аби упередити подібні випадки», — розповів Олександр Ткаченко.

 

Міністр також відзначив «активну громадську позицію» довкола серіалу «Емілі в Парижі» і стурбованістю щодо іміджу України в світі.

 

«Така активна громадська позиція точно сприятиме тому, щоб при подальшому показі персонажів української національності у майбутніх зйомках Netflix було враховано ставлення українців», — додав він.

 

Нагадаймо, в одному з епізодів серіалу українку показали як дурнувату злодійку. Вона прилетіла з Києва та буквально шокує головну героїню Емілі своїм зовнішнім виглядом, неосвіченістю та поведінкою.

 

Увагу на це в Instagram звернула одна з глядачок шоу, що проживає в Парижі, українка Євгенія Гаврилко. Дівчина опублікувала пост, в якому висловила своє обурення. Її підтримала велика кількість користувачів соціальних мереж.

 

Як повідомляла «УМ», українці звинуватили творців американського серіалу «Емілі в Парижі» у стереотипному зображенні європейок зі східної Європи та приниженні українок.