На Донбасі поранено українського військового

09:32, 21.12.2021
На Донбасі поранено українського військового

На фронті чергові втрати.

Бойовики 21 грудня обстріляли українські позиції біля села Широкине зі стрілецької зброї, поранений український військовий.

 

Як інформує УМ, про це 21 грудня повідомили у штабі Операції об’єднаних сил.

 

За даними військових, російські найманці від початку доби один раз порушили режим припинення вогню.

 

Поранений боєць після надання домедичної допомоги був евакуйований до лікувального закладу. Стан його здоров’я — середньої тяжкості.

 

Також зазначається, що напередодні, 20 грудня, бойовики чотири рази порушили режим «тиші», один з яких — із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

 

Так, у районі сіл Гнутове та Водяне найманці запустили безпілотники, за допомогою яких скидали постріли ВОГ-17; у напрямку Новолуганського вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів, а в бік Невельського — з мінометів калібру 120 мм.

 

Українські захисники відкривали вогонь у відповідь і змусили противника припинити обстріли.

 

20 грудня в зоні проведення Операції обʼєднаних сил двоє українських військовослужбовців підірвалися на невідомому вибуховому пристрої. Обоє залишилися живі, але отримали значні травми, їх госпіталізували.

 

12 грудня в зоні бойових дій на забороненій міні підірвався 49-річний лейтенант ЗСУ. Огляд пораненого підтвердив застосування російськими бойовиками дистанційних пластикових мін, заборонених міжнародними конвенціями через заподіяння значних страждань потерпілому.

 

Як повідомляла УМ, на передовій знову втрати: 16 грудня на Донеччині під Красногорівкою на бойовому чергуванні загинув боєць 74-го окремого розвідувального батальйону 30-річний Станіслав Запорожець.