Ілон Маск оголошений «Людиною року-2021» за версією Time

18:00, 13.12.2021
Ілон Маск оголошений «Людиною року-2021» за версією Time

Time зазначає, що Ілон Маск є найбагатшою людиною у світі, яка «не має свого дому і розпродає свої статки». (Обкладинка Time)

Інженер та мільярдер Ілон Маск оголошений переможцем у номінації «Людина року-2021» за версією американського журналу Time.

 

Як передає Україна молода, про це йдеться у цьогорічному рейтингу видання, оприлюдненому в понеділок.

 

Зокрема, Time  зазначає, що Ілон Маск є найбагатшою людиною у світі, яка «не має свого дому і розпродає свої статки».

 

Він запускає супутники на орбіту і «приборкує Сонце», керує машиною, яку сам створив і якій не потрібно паливо і навряд чи потрібен водій. Також Маск «порухом пальця змушує ринки злітати або непритомніти».

 

Мовляв, «по клацанню його пальця фондовий ринок злітає чи падає», а «армія відданих чіпляється за кожне його висловлювання...».

 

«Це людина, яка прагне врятувати нашу планету та допомогти нам заселити нову: блазень, геній, провокатор, провидець, промисловець, шоумен, грубіян, божевільне поєднання Томаса Едісона, Ф.Т. Барнума, Ендрю Карнегі та доктора Мангеттена з «Хранителів». Задумливий блакитношкірий людинобог, який винаходить електромобілі і запускає на Марс.

 

Його стартап SpaceX обігнав Boeing та інші компанії, щоб заволодіти космічним майбутнім Америки. Його автомобільна компанія Tesla контролює дві третини багатомільярдного ринку автомобілів, що зробило Маска власником статків у $250 млрд і найбагатшою приватною особою в історії», — йдеться у публікації видання.

 

Зауважимо, що "Героями року" за версією журналу стали розробники вакцини проти коронавірусу COVID-19 Кіззмекія Корбетт, Барні Грем, Каталін Каріко та Дрю Вайсман.

 

"Артистом року" стала 18-річна американська співачка Олівія Родріго.

 

"Атлетом року" стала чотириразова олімпійська чемпіонка американська гімнастка Сімона Байлз.

 

У 2020 році людиною року за версією журналу стали новообраний президент США Джо Байден і віцепрезидентка США Камала Гарріс.

 

А у 2019 році екоактивістка - Грета Тунберг.

 

Як повідомляла «УМ», посилаючись на дані світових ЗМІ, Маск є найбагатшою людиною у світі, з 266 мільярдами доларів

 

Цього року його статки зросли на 110 мільярдів доларів. Водночас, через падіння котирувань акцій компанії Tesla статки Маска за кілька днів можуть знизитися на 50 мільярдів доларів.