Лейтенант ЗСУ підірвався на ворожій пластиковій міні

01:56, 13.12.2021
Лейтенант ЗСУ підірвався на ворожій пластиковій міні

Медслужбою військової частини була здійснена термінова евакуація пораненого. (facebook.com/Ukrmilitarymedic)

Лейтенант ЗСУ підірвався на ворожій пластиковій міні, яка заборонена міжнародними конвенціями, в районі ООС у неділю, 12 грудня.

 

49-річний український військовослужбовець отримав мінно-вибухову травму.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє ОТУ "Північ" і заявляє про черговий військовий злочин російських окупаційних військ. 

 

«Медслужбою військової частини була здійснена термінова евакуація пораненого до військового шпиталю, де йому була надана необхідна медична допомога. На даний час стан пораненого медики оцінюють як середньої тяжкості», - йдеться у повідомленні.

 

Як з’ясувалося під час огляду пораненого, противник на лінії вогневого зіткнення застосовує дистанційне мінування пластиковими мінами, які є забороненими міжнародними конвенціями через спричинення значних страждань постраждалому як під час підриву на даному вибуховому пристрої, так і під час вилучення осколків з тіла пораненого.

 

Зазначається, що за даним випадком буде проведено розслідування, матеріали якого разом з уламками вибухового пристрою, вилученими з тіла постраждалого, будуть надані міжнародним спостережним організаціям.

 

Як повідомляла "УМ", у Дніпрі медики борються за життя військового, який отримав тяжкі поранення під час обстрілу українських позицій ворогом у районі Красногорівки.