Бойовики поранили двох бійців на Донбасі

18:34, 09.12.2021
Бойовики поранили двох бійців на Донбасі

На Донбасі поранено двох українських військовослужбовців

Російські найманці шість разів відкривали вогонь  на Донбасі впродовж останньої доби, три з них із застосуванням забороненої зброї. Внаслідок обстрілів двох українських військових поранено.


Як інформує Україна молода, про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у вечірньому зведенні в четвер, 9 грудня.


«Від початку доби з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню, 3 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Внаслідок ворожих дій двоє військовослужбовців Об’єднаних сил дістали поранення. Воїнам надано домедичну допомогу та евакуйовано до лікувального закладу. Стан здоров’я обох поранених – середньої тяжкості», - йдеться в повідомленні.


Зокрема зазначається, що один з ворожих обстрілів з гранатометів різних систем і стрілецької зброї був зафіксований у напрямку Шумів.


Поблизу Новомихайлівки було здійснено обстріл з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.


У бік Причепилівки двічі відкривався вогонь з мінометів калібру 82 мм і гранатометів різних систем.


Неподалік Південного сепаратисти обстріляли українські позиції зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.


У районі Станиці Луганської застосовувалися міномети калібру 120 мм і 82 мм.


Завдяки зусиллям українських воїнів рубежі підрозділів залишилися незмінними, запевнили в штабі ООС. 


Як повідомляла УМ, за добу 8 грудня на Донбасі зафіксували шість порушень режиму тиші.