Диверсанту-«оплотівцю» за намагання підірвати електропідстанцію на Донбасі дали 12 років

12:03, 02.12.2021
Диверсанту-«оплотівцю» за намагання підірвати електропідстанцію на Донбасі дали 12 років

На місці злочину. (Фото: Фейсбук Донецька обласна прокуратура)

За матеріалами контррозвідки СБУ до 11 років та 10 місяців ув’язнення засуджено уродженця Покровська, учасника незаконних збройних формувань так званої «ДНР». Зловмисник намагався вчинити диверсію на об’єкті енергетики у районі проведення операції Об’єднаних сил.

 

Як інформує УМ, про це 2 грудня повідомили на своїх сайтах Донецька обласна прокуратура та СБУ.

 

У суді доведено, що російський найманець створював агентурну мережу на території Донецької області для шпигунства, вчинення терактів та диверсій.

 

 

До цього він залучив колишнього 31-річного "колегу", який з квітня 2020 року систематично  через Telegram передавав інформацію про місця дислокації, маршрути пересування військової техніки та військовослужбовців ЗСУ, які беруть участь у проведенні ООС у Покровську та Костянтинівці.

 

Окрім цього, у листопаді минулого року обвинувачений за $1500 мав вчинити диверсію – підірвати опору лінії електропередач біля підстанції розподілу електроенергії "Красноармійськ".

 

СБУ встановила, що злочинець у 2015 році приєднався до бойовиків. Там входив до складу терористичного угруповання "Оплот".

 

Нагадаємо, що 27 листопада 2020 року "підривника" затримала СБУ до вчинення злочину, у нього виявили саморобний вибуховий пристрій та пульт управління до нього.

 

Як повідомляла УМ, Служба безпеки України викрила у Києві групу осіб, які «обслуговували» ботоферму, що поширювала антиукраїнський контент. Зловмисники управляли майже 6 тисячами ботів.