Кива і Муссоліні: під час обшуку в обранця знайшли цікаві картини, фото

08:26, 02.12.2021
Кива і Муссоліні: під час обшуку в обранця знайшли цікаві картини, фото

Світлана Крюкова з картиною, на якій Кива зображений у образі Муссоліні. (facebook.com/kryukova)

Правоохоронці знайшли чимало цікавого під час обшуку незадекларованої садиби одіозного нардепа від ОПЗЖ Іллі Киви в елітному селищі Козин під Києвом.

 

Зокрема, скандальний обранець зберігав у маєтку «все, що нажито непосильною працею»:зокрема, картини керівниці підсанкційного видання «Страна.Юей».

 

На одній з таких картин «полум’яний борець із фашизмом» Ілля Кива був зображений у образі фашистського диктатора Італії Беніто Муссоліні.

 

Як повідомляє Україна молода, про це йдеться в матеріалі Данила Мокрика на Bihus.Info.

 

 

Так, в будинку знайшли декілька картин, які на своїх сторінках в соцмережах продає керівниця підсанкційного видання “Страна.Юей” Світлана Крюкова.

 

Одну з цих картин, де Кива змальований в образі фашистського диктатора Беніто Муссоліні, Крюкова подарувала нардепу на його день народження у 2020 році.

 

На іншій картині Кива змальований в компанії своїх колег по ОПЗЖ – Вадима Рабиновича та Віктора Медведчука – в образах героїв радянської комедії “Кавказька полонянка”.

 

Цю картину Світлана Крюкова виставила на продаж в травні цього року. Судячи з коментарів під відповідним дописом, тоді картину за 10 тисяч доларів придбав бізнесмен Сеяр Куршутов. У той же час з квітня цього року Куршутов перебуває під санкціями РНБО.

 

ДОПОВНЕНО: Згодом розслідувачі Bihus Info видалили відео про обшуки у будинку  Іллі Киви через фото зі сторонньої справи.

 

Як повідомив журналіст Денис Бігус, вперше за 8 років в редакції помилка такого масштабу, що інакше, ніж факап її не назвати.

 

«Приносимо величезні вибачення всім нашим глядачам і колегам з інших ЗМІ, які поширили цю новину», - сказав журналіст.

 

За його словами, журналісти довірилися джерелу у правоохоронних органах і додали у матеріал надані ним знімки. Згодом виявилося, що серед наданого матеріалу, є фото із іншої справи, тому і все розслідування про золото і гроші не відповідає дійсності.

 

Водночас, картини справді були. 

 

 

Як повідомляла «УМ», обшуки в Іллі Киви відбулися 16 листопада. Тоді ДБР, Нацполіція та Офіс Генпрокурора здійснювали їх у провадженні про можливе незаконне поводження зі зброєю.

 

Журналістам вдалося встановити, що Кива живе у триповерховому будинку у Козині під Києвом. Торік цей будинок виставили на продаж за 21 млн грн або ж на довгострокову оренду за 120 тис. грн на місяць. При цьому ані самого будинку, ані витрат на його купівлю або оренду, Ілля Кива у своїй декларації не вказав.

 

Нагадаємо, що Кива вважає себе борцем із сучасним фашизмом та нацизмом. Неодноразово він говорив, що "ненавидить фашизм і завжди буде боротися з ним".