На Донбасі десятки одиниць військової техніки РФ - ОБСЄ

11:49, 01.12.2021
На Донбасі десятки одиниць військової техніки РФ - ОБСЄ

Окупанти ігнорують будь-які домовленості.

На окупованій частині Донбасу Спостерігачі ОБСЄ зафіксували розміщення військової техніки незаконних збройних формувань РФ. Знаходження її там є порушенням Мінських домовленостей.

 

Як інформує УМ, про це сказано у щоденному звіті місії, опублікованому на сайті ОБСЄ.

 

«Місія зафіксувала шість гаубиць і шість імовірно, танків, розміщених в порушення ліній відведення в непідконтрольних уряду районах Донецької та Луганської областей, на полігоні поблизу Новоселівка (31 км на північний схід від Донецька)», - йдеться, зокрема, в повідомленні.

 

Також уточнюється, що за лініями відведення, але поза виділеними місцями зберігання озброєння, СММ зафіксувала один зенітний ракетно-гарматний комплекс в підконтрольному уряду районі Донецької області, а також 28 танків на території Луганської області.

 

Крім того, в ОБСЄ заявляють про три бойові броньовані машини на полігоні біля Новоселівки, а також про те, що бойовики перешкоджали роботі місії на блокпостах недалеко від Старомихайлівки Донецької області, а також Хрещатицького, Червоної могили і Вознесенівки Луганської області.

 

Нагадаємо, що за добу, 30 листопада, в районі проведення ООС бойовики Російської Федерації чотири рази відкривали вогонь по позиціях українських захисників. В результаті обстрілів ніхто не постраждав.

 

Станом на 7:00, 1 грудня, порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

 

Як повідомляла УМ, в зоні бойових дій на сході України 26 листопада загинув 29-річний старший оператор 2-го протитанкового відділення протитанкового взводу роти вогневої підтримки мотопіхотного батальйону військової частини А0693, старший солдат Алхаслі Алі Наіб, який отримав несумісне з життям поранення внаслідок снайперського вогню.