У ОРДЛО десятки українців стали «єдиноросами»

16:59, 30.11.2021
У ОРДЛО десятки українців стали «єдиноросами»

Колаборантів завжди вистачало.

На окупованому Донбасі російська партія «Єдина Росія» Володимира Путіна роздала перші 100 партійних квитків мешканцям ОРДЛО.

 

Як інформує УМ, про це пафосно в Донецьку заявив депутат Держдуми Росії Віктор Водолацький.

 

Цю інформацію поширює і ресурс бойовиків ДАН.

 

Водолацький заявив, що всі, хто отримав партквитки — власники російських паспортів. Раніше ж повідомлялося, «Єдина Росія» готується прийняти до своїх лав «чиновників» з керівного складу «ДНР» та «ЛНР», серед яких ватажок першого угруповання Денис Пушилін.

 

На виборах до Держдуми у вересні цього року «Єдина Росія» відкрито проводила агітацію на Донбасі та «набрала» там найбільше голосів.

 

У Міністерстві закордонних справ України назвали це спробою врятувати партію від падіння рейтингів. У коментарі «Українській правді» та LB.ua речник МЗС Олег Ніколенко заявив, що партія Путіна не принесе на Донбас мир і не врятує від злиднів. Він зазначив, що політагітація «Єдиної Росії» та відкриття осередків на Донбасі суперечать Мінським домовленостям та «нормандському формату».

 

Україна неодноразово заявляла, що не визнає російських паспортів, виданих мешканцям ОРДЛО. Також Україна не визнає результатів виборів до Держдуми у Криму та на Донбасі.

 

За даними спостерігачів та журналістів, вибори відбулися з фальсифікаціями та підтасовуваннями на користь партії Володимира Путіна. Опозиції влада за допомогою тиску не дала шансів. Один із аналізів показав, що партії Путіна «намалювали» половину голосів.

 

Як повідомляла УМ, чергова група кадрових російських військовослужбовців прибула на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей для посилення розвідувально-диверсійних та саперних підрозділів.