У Нью-Йорку на Донеччині започаткували всеукраїнський волонтерський «Марафон»

15:00, 28.11.2021
У Нью-Йорку на Донеччині започаткували всеукраїнський волонтерський «Марафон»

До марафону долучилися усі охочі жителі Кременчука (telegraf.in.ua/kremenchug)

У Кременчуці стартував «марафон, який ніхто не хоче бігти», аби привернути увагу спільноти та нагадати усім, що в Україні 7 рік поспіль триває війна.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляється на сайті компанії «Нової пошти», яка і створила цей проєкт.

 

Як зазначають організатори, марафон засновано у маленькому селищі Нью-Йорк Донецької області за кілометр від лінії фронту.

 

 «Лише за десять днів проведення «Марафону, який ніхто не хоче бігти», на нього зареєструвалися понад 35 500 учасників з 57 країн! Усі вони отримають стартові пакети та медалі з частинкою гільзи зі сходу України», — повідомляють організатори заходу.

 

За словами співзасновниці «Нової пошти» Інни Поперешнюк,  аби нагадати світу про війну в Україні, до марафону долучилися учасники по всьому світу — від американського міста Нью-Йорк до українського селища Нью-Йорк, а також з австралійського мегаполіса Брисбен та шведської столиці Стокгольм, від одного із найнаселеніших міст світу Стамбула та з маленького села Сундой у Норвегії.

 

«Всі вони виказали підтримку нашій країні й продовжують це робити», — заявила Поперешнюк.

 

У Кременчуці до забігу долучилися військові, волонтери, спортсмени та усі небайдужі містяни.

 

Організатори вважають, що російсько-українська війна - це своєрідний марафон в боротьбі за цілісність. Півтора мільйони населення зі Сходу стали переселенцями та вимушено покинули свої домівки.

 

Як повідомляла УМ, українці  не хотіли війни, але були змушені взяти зброю до рук, закупити амуніції, плести маскувальні сітки, щоб відстоювати свою країну.