Садибу на Подолі повернули громаді Києва

09:47, 19.11.2021
Садибу на Подолі повернули громаді Києва

У Києві спритні варвари-підприємці вже знищили не одну історичну будівлю. (Фото: Фейсбук Київська міська прокуратура)

Господарський суд столиці задовольнив позов про відміну реєстрації права власності за приватною структурою на комплекс будівель у Подільському районі.

 

Як інформує УМ, про це повідомила Київська міська прокуратура у Фейсбуці.

 

«Рішенням господарського суду міста Києва задоволено позов Київської міської прокуратури та скасовано незаконну реєстрацію за комерційною структурою права власності на 8 будівель на вул. Хорива у Києві, три з яких є пам'ятками історії та архітектури місцевого значення (садиба купця І. М. Дмитрієва)» , – повідомили, зокрема, в прокуратурі.

 

Правоохоронці встановили, що у 2010 році між комунальним підприємством та приватною фірмою було укладено інвестиційний договір з реконструкції та будівництва об'єкту за адресою: вул. Хорива, 2 літ. А, Б, В, Г, Д, Е, Ж, З у Подільському районі м. Києва.

 

Приватне підприємство умов інвестиційного договору не виконало та у 2017 році незаконно зареєструвало за собою право власності на ці будівлі.

 

Як повідомляла УМ, у столиці ввели мораторій на реконструкцію та/або капітальний ремонт зі зміною об’ємно-просторових параметрів історичних будівель ХІХ-ХХ століття з метою унеможливлення їх знищення.