Захисник України загинув під час ворожого обстрілу

21:41, 26.10.2021
Захисник України загинув під час ворожого обстрілу

Завдяки зусиллям українських воїнів рубежі наших підрозділів залишилися незмінними. (Фото ООС)

Військовослужбовець Об’єднаних сил загинув внаслідок ворожого обстрілу у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" у вівторок.

 

Ще один воїн зазнав осколкового поранення. Йому було надано домедичну допомогу та евакуйовано до лікувального закладу. Стан його здоров’я - задовільний.

 

Як повідомляє Україна молода, про це повідомили в ОТУ «Схід».

 

«Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким героя, який загинув за Україну. Наші захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити вогневу активність», - йдеться у повідомленні.

 

Водночас, за даними штабу ООС, з початку доби з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 7 порушень режиму припинення вогню, 4 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

 

Біля Гранітного найманці тричі вели вогонь з артилерії калібру 122 мм. В районі Новозванівка ворог здійснив обстріл з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

 

Також сказано, що ворог неподалік Троїцького вів вогонь з протитанкового ракетного комплексу, а поблизу Павлополя російсько-окупаційні війська задіяли безпілотний літальний апарат, за допомогою якого здійснили скидання пострілів ВОГ-17. Окупанти відкривали вогонь з артилерії калібру 122 мм в бік Кримського.

 

Окрім цього, Командування Об’єднаних сил заявляє, що сьогодні у соціальних мережах поширилася інформація про ніби то захоплення українськими військовослужбовцями міжпозиційного простору на тимчасово окупованих територіях Донецької області, що неподалік населеного пункту Гранітне.

 

«Це чергова спроба незаконних збройних формувань РФ дискредитувати та звинуватити Україну у порушенні лінії розмежування, саме на цій ділянці регулярні збройні формування РФ на території ОРДЛО, порушуючи режим всеосяжного припинення вогню, відкривали вогонь із забороненого мінськими домовленостями озброєння»,-  заявляють у пресс службі.

 

Зазначається, що наші захисники відкривали вогонь у відповідь та змусили противника припинити обстріли, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння та завдяки зусиллям українських воїнів рубежі наших підрозділів залишилися незмінними.

 

Як повідомляла «УМ», низка ЗМІ, з посиланням на джерела в Міноборони, у вівторок повідомили, що ЗСУ нібито повернули під контроль село Старомар’ївка у Донецькій області, яке розташоване біля села Гранітне.

 

До речі, Збройні сили України у вівторок вперше застосували ударні дрони «Bayraktar» проти ворожої артилерії на Донбасі.