Росія лишила численні армійські батальйони біля кордонів України - Залужний

19:03, 25.09.2021
Росія лишила численні армійські батальйони біля кордонів України - Залужний

Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний (Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua)

Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний стверджує, що керівництво РФ лишило численні армійські батальйони після російсько-білоруських  військових навчань «Захід-2021» у наближених до кордону України районах.

 

За його словами, після завершення навчань українське командування не фіксує масового повернення військових РФ до місць постійної дислокації.

 

Як інформує Україна молода, про це Валерій Залужний сказав в інтерв’ю Радіо Свобода у суботу.

 

"Незважаючи на те, що 16 вересня офіційно по телевізору показували, що пройшло урочисте закриття ("Заходу-2021" – Ред.), на сьогодні ми не фіксуємо масового повернення в пункти постійної дислокації тих батальйонно-тактичних груп, які вийшли на підсилення. А їх було аж 19 на сьогодні, які з’явилися додатково, насамперед під час проведення цих навчань, і на території Республіки Білорусь, і на території Російської Федерації", - каже Головнокомандувач ЗСУ.

 

За його даними, ці батальйонно-тактичні групи продовжують виконувати завдання у Південному військовому окрузі Росії.

 

Кожна така група налічує близько тисячі російських військових.

 

Пан Залужний зазначив, що хоча ці військові й "не стоять з автоматами" під українським кордоном, проте знаходяться у відповідних районах РФ, наближених до України.

 

Генерал-лейтенант додав, що деякі військові все ж поверталися до місць дислокації для голосування на виборах до Державної думи, але це не означає, що українське командування може "розслаблятися".

 

Як повідомляла «УМ», 10-15 вересня військові Росії та Білорусі провели спільні стратегічні навчання "Захід-2021".