Корупція у НАУ: СБУ викрила на хабарі $20 тисяч начальника Льотної академії, фото

13:11, 03.09.2021
Корупція у НАУ: СБУ викрила на хабарі $20 тисяч начальника Льотної академії, фото

Затриманий начальник ЛА НАУ погрожував підприємцю «знищити» його бізнес. (Фото СБУ)

Слідчі СБУ викрили начальника Льотної академії Національного авіаційного університету та посередника на хабарі у розмірі 20 тисяч доларів США.

 

Посередником виявився начальник Льотного училища Льотної академії НАУ.

 

Як повідомляє Україна молода, про викриття корупціонерів інформує пресцентр СБУ в п’ятницю.

 

Зазначається, що посадовці вимагали гроші від директора однієї з місцевих приватних компаній за укладання договорів про співпрацю з Льотною академією.

 

У разі відмови, начальник ЛА НАУ погрожував підприємцю «знищити» його бізнес.

 

 

Відтак, оперативники спецслужби затримали посередника під час одержання всієї суми хабаря при виїзді з міста Кропивницький, адже він планував втекти до Києва.

 

Крім того, СБУ затримала також керівника Льотної академії, який на власному автомобілі їхав на зустріч із посередником, щоб забрати гроші.

 

 

«Посадовців затримано відповідно до ст. 208 КПК України, тривають невідкладні слідчі дії за місцями роботи та проживання зловмисників. Найближчим часом їм буде повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, та обрано відповідний запобіжний захід», - додають у СБУ.

 

Операція із затримання проводилася спільно з СУ ГУ Національної поліції у Кіровоградській області за процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури.

 

 

Як повідомляла "УМ", у Полтаві співробітники СБУ обшкали кабінеті мерії і затримали через хабарництво депутата міськради і посадовця.