Варфоломій і Епіфаній у Святій Софії: ПЦУ повідомила правила для вірян

06:07, 22.08.2021
Варфоломій і Епіфаній у Святій Софії: ПЦУ повідомила правила для вірян

Літургія, яку проведуть у Святій Софії Патріарх Варфоломій і митрополит Епіфаній поза сумнівами стане історичною подією. (Фото Національного заповідника "Софія Київська" і ПЦУ)

Вселенський патріарх Варфоломій разом із Предстоятелем ПЦУ, митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм проведуть літургію під відкритим небом перед Софійським собором у Києві в неділю.

 

Початок історичного богослужіння вже за пару годин – о 9:00 ранку.

 

Про це нагадує Україна молода з посиланням на повідомлення ПЦУ.

 

«Дорогі брати і сестри, молитва за ваших рідних та близьких серцю людей завтра лунатиме зі священного для православних вірних місця, прадавнього осередку Київської Митрополії – Святої Софії Київської. Божественна літургія, яку очолять два Предстоятелі – Всесвятійший Вселенський Патріарх Варфоломій та Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, розпочнеться о 9:00», - нагадують у Помісній церкві.

 

Раніше ПЦУ оприлюднила вимоги для вірян та духовенства під час літургії у Софіївському соборі, яку проведуть Варфоломій разом із Епіфанієм 22 серпня.

 

Зокрема, доступ на територію Святої Софії відбуватиметься із додержанням заходів безпеки через пункти огляду.

 

Зокрема заборонено проносити на територію пляшки з водою, харчові продукти, плакати.

 

При цьому, на території собору будуть організовані пункти роздачі питної води.

 

«До співслужіння та причастя матимуть можливість приступити всі, хто приготуються відповідно до традиції. На території Святої Софії буде організовано сповідь», - додають у церкві. .

 

ПЦУ закликає прибути на богослужіння завчасно, з урахуванням проходження заходів безпеки, з собою мати документи, що посвідчують особу.

 

Прохід буде відкрито з 6.00 ранку. Також слід звернути увагу на те, що можливості паркування автотранспорту в центрі Києва будуть обмежені.

 

Напередодні Патріарх Варфоломій провів зустріч з третім президентом Віктором Ющенком. 

 

 

Як повідомляла «УМ», Вселенський патріарх Варфоломій наголошує, що Російська церква не бажає визнавати реальність коли не визнає канонічність автокефалії Православної церкви України.

 

На його думку, навіть сумнів у тому, що рішення Вселенського патріархату про надання автокефалії ПЦУ є неканонічним, сам по собі нелогічний та неканонічний.

 

У суботу Вселенський патріарх Варфоломій, митрополит Київський і всієї України Епіфаній і третій президент України Віктор Ющенко вшанували полеглих захисників України та жертв Голодомору на території Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря в суботу вранці.