Путін поскаржився Макрону на «деструктивні дії Києва»

10:38, 20.08.2021
Путін поскаржився Макрону на «деструктивні дії Києва»

Путін нахабно закидає владі України деструктивні дії. (Фото Кремля)

Президент Росії Володимир Путін провів телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном напередодні приїзду в Москву канцлерки Німеччини Ангели Меркель.

 

Співрозмовники згадали і про Донбас.

 

Як інформує УМ, деталі розмови, яка відбулася у четвер ввечері, наразі повідомив лише сайт Кремля.

 

«Проведено обмін думками з проблематики врегулювання внутрішньоукраїнської кризи (Кремль традиційно відкидає свою причетність до конфлікту – ред.). Висловлено занепокоєння в зв'язку з напруженістю на південному сході України», - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що Володимир Путін «звернув увагу на деструктивні дії Києва, який останнім часом цілеспрямовано загострює ситуацію на лінії зіткнення, а також тиражує провокаційні законодавчі ініціативи, прямо суперечать Мінським угодами».

 

Господар Кремля наполягає, що саме київська влада має реалізувати «всі раніше досягнуті домовленості, перш за все – мінський "Комплекс заходів" 2015 року як безальтернативну основу врегулювання».

 

«У зв'язку з цим підтверджено налаштованість на координацію зусиль Росії та Франції у "нормандському форматі», - додають у Москві.

 

Також президенти РФ і Франції обговорили ситуацію в Афганістані після приходу до влади Руху талібів і готовність сприяти встановленню в Афганістані миру і стабільності в рамках РБ ООН і "Групи двадцяти" ,.

 

На прохання Макрона Путін інформував колегу про хід реалізації тристоронніх заяв щодо Нагірного Карабаху від 9 листопада 2020 року та 11 січня 2021 року.

 

Була також "порушена ситуація навколо іранської ядерної програми" і тема "Африканського континенту".

 

Як повідомляла «УМ», 20 серпня канцлерка Німеччини Ангела Меркель відвідає Росію з офіційним візитом, й лише після цього, 22 серпня, вона приїде до Києва.